Sari direct la conținut

Ministerul Comunicatiilor a reevaluat ofertele pentru sistemul IT de emitere a actelor de stare civila, desemnand castigatoare cea mai ridicata oferta de 34 milioane euro a grupului UTI

HotNews.ro

Digitalizarea tuturor actelor de stare civila din ultimii 100 de ani si implementarea la nivel national a unui sistem integrat prin care cetatenii vor putea obtine actele de stare civila prin simpla prezentare a unui act de identitate la primarie vor fi realizate de un consortiu de firme condus de UTI, in urma reevaluarii ofertelor prezentate la licitatie, a anuntat miercuri Ministerul pentru Societatea Informationala. Initial, ministerul declarase castigatoare oferta de 26,4 milioane euro depusa de o asociere condusa de Romsys, pe baza criteriului „pretul cel mai scazut”, dar in urma contestatiilor a reevaluat ofertele desemnand castigatoare asocierea condusa de UTI, care a avut cea mai mare oferta de pret – peste 33,8 milioane de euro.

In data de 17 decembrie 2013, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a anuntat ca a desemnat castigator al acestei licitatii un consortiu de firme condus de Romsys. Propunerea financiara a acestui consortiu a fost de 94,9 milioane lei (fara TVA), in conditiile in care bugetul total al proiectului finantat prin fonduri structurale este de 35 milioane de euro.

Citeste si:Un consortiu condus de Romsys a castigat licitatia de 35 milioane de euro pentru realizarea unui sistem integrat de emitere a actelor de stare civila

  • In cadrul licitatiei au fost depuse 3 oferte:

Oferta nr. 1 – Asocierea formata din S.C. ROMSYS S.R.L., S.C. Indra Sistemas S.A., S.C. Mercury 360 Communications S.R.L. – – oferta financiara: 94.999.664,00 lei, fara TVA (117,79 milioane lei – 26,47 milioane euro)

Oferta nr. 2 – Asocierea formata din SC S&T Romania SRL , SC SIVECO Romania SA, SC Expert One Research SRL, SC Frontal Communications SRL, SC BCS Business Consulting Software SRL – oferta financiara: 120.986.865,40 lei, fara TVA (150,02 milioane lei – 33,71 milioane euro)

Oferta nr. 3 – Asocierea formata din SC UTI GRUP SA , SC CertSIGN SA, SC AM Project Design & Consulting SRL.- . – oferta financiara: 121.650.794,48 lei, fara TVA (150,84 milioane lei – 33,89 milioane euro)

In urma aplicarii criteriului ‘pretul cel mai scazut’, oferta Romsys a fost declarata castigatoare.

Celelalte doua consortii, conduse de S&T si UTI, au contestat rezultatele licitatiei, iar CNSC a decis in 6 februarie 2014 reevaluarea ofertelor. (vezi Decizia CNSC in documentul atasat).

Decizia CNSC a fost contestata de catre Romsys la Curtea de Apel, dar instanta a respins in mare parte solicitarile Romsys (vezi decizia Curtii de Apel in documentul atasat).

Miercuri seara, 21 mai 2014, Ministerul Comunicatiilor a facut urmatorul anunt:

„In urma reevaluarii ofertelor depuse in cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica ‘Sistemul Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civila’ – (SIIEASC), Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a stabilit castigatoare asocierea formata din S.C. UTI GROUP S.A. (lider al asocierii), S.C. CertSign S.A. si S.C. AM Project Design & Consulting S.R.L.

In conformitate cu decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor nr.364/C8/5634, 5670 din 06.02.2014 si a hotararii Curtii de Apel Bucuresti nr.3195/2014 din 17 aprilie 2014, comisia a dispus ca sunt respinse ofertele depuse de S.C. S&T Romania S.R.L. (lider al asocierii) cu S.C. SIVECO Romania S.A., S.C. Expert One Research S.R.L., S.C. Frontal Communication S.R.L., S.C. BCS Business Consulting Software S.R.L. si S.C. ROMSYS S.R.L. (lider al asocierii) cu S.C. INDRA Sistemas S.A., S.C. Mercury 360 Communications S.R.L.

Precizam ca hotararea Curtii de Apel este definitiva si irevocabila. Eventualele contestatii se pot depunde in termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta, in conformitate cu prevederile art. 256^2, alin. (1), lit. b) din O.U.G. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare”.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale il reprezinta imbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila, bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civila fiind de 35 milioane de euro. Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila trebuie livrat inainte de 1 iulie 2015.

In cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75.000.000 de documente. Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware – servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) – pentru toate cele 3188 de Unitati Teritorial Administrative, inclusiv dotarea unui datacenter.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro