Sari direct la conținut

Ministerul condus de Dan Nica cumpara servicii de asistenta juridica in procesul de vanzare a actiunilor detinute de stat la Romtelecom

HotNews.ro
Sediul Romtelecom, Foto: Hotnews
Sediul Romtelecom, Foto: Hotnews

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), condus de Dan Nica, a demarat o procedura interna de achizitii de servicii juridice in vederea finalizarii vanzarii pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, conform unui anunt postat luni de minister. Contractul are o valoare estimata fara TVA cuprinsa intre minim 128.000 lei si maxim 500.000 lei, iar durata acestuia este de 2 ani de la data semnarii acordului cadru.

  • „Obiectivul principal al contractului de achizitie publica este de a achizitiona servicii de asistenta, consultanta si/sau reprezentare juridica a ministerului pe tot parcursul procesului de privatizare, inclusiv in relatia cu consultantul, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital”, se arata in documentatia de atribuire (vezi detalii in documentul atasat).

Data limita pentru depunerea ofertelor este 6 septembrie 2013. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor. Criteriul de atribuire a contractului este „pretul cel mai scazut”.

Amintim ca Guvernul a adoptat in sedinta din 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care Statul Roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie. Aceste actiuni au o valoare nominala de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146.460.920 lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom. Actionarul majoritar al Romtelecom este OTE, care detine 54,01% din actiuni.

Hotararea prevede selectarea de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, in conditiile legii, a unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital in vederea finalizarii privatizarii companiei Romtelecom.

  • „In acest moment, optiunea noastra principala de privatizare este cea legata de listarea actiunilor la bursa din Bucuresti. Consultantul selectat ne va ajuta insa sa identificam metoda optima de finalizare a privatizarii Romtelecom, care sa permita maximizarea profitului pentru Statul Roman”, a declarat pe 24 iulie Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

Finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, iar in anul 2012 a inregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifra de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodata, prin acordurile stand-by de tip preventiv incheiate cu FMI, privatizarea intra in categoria masurilor elaborate prin reformele structurale menite sa asigure cresterea economica, considerandu-se ca o incredere sporita in randul investitorilor, cuplata cu privatizarile planificate in cadrul programului, vor aduce noi investitii straine directe (ISD) si intrari de capital bancar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro