Sari direct la conținut

Misterul celor 150.000 de pinguini disparuti dupa ce un ghetar cat Roma le-a blocat accesul la mare: Unii cercetatori spun ca ar fi putut migra

HotNews.ro
Pinguini Adelie, Foto: Captura YouTube
Pinguini Adelie, Foto: Captura YouTube

Cei 150.000 despre care exista temeri ca au murit dupa ce un iceberg gigantic i-a blocat pe uscat ar putea fi in viata si ar putea trai in alta parte, sugereaza unii oameni de stiinta, potrivit The Guardian.

Pana acum s-a presupus ca pinguinii Adelie au pieritdupa ce colonia lor s-a restrans drastic dupa venirea unui iceberg mare cat orasul Roma langa habitatul lor din Cape Denison.

Sosirea in 2010 a icebergului B09B a fortat pasarile sa mearga 60 de km de la colonia lor pana pe coasta pentru a prinde pesti si 60 de km pe drumul de intoarcere.

Cercetatorii australieni care au monitorizat colonia au publicat o lucrare in care au sugerat ca pinguinii au murit dupa ce au observat ca populatia lor a scazut de la 160.000 in 2011 la 10.000 in 2015.

Totusi, exista noi sperante ca pinguinii ar putea fi in viata.

Michelle De La Rue, cercetator in domeniul populatiei pinguinilor la Universitatea Minnesota din SUA, a spus ca pasarile pur si simplu ar fi putut sa merga sa se alature altor pinguini, mai aproape de mal.

Un fenomen similar a avut loc in 2001 cand pinguinii de pe Ross Island s-au relocat dupa ce un iceberg le-a taiat accesul catre mare.

“Doar pentru ca sunt observate cu mult mai putine pasari nu inseamna automat ca cei ce erau inainte s-au prapadit. Ei ar fi putut foarte usor sa se mute in alta parte, ceea ce ar avea noima daca acele colonii din apropiere o duc bine”, a explicat La Rue.

O colonie aflata la 8 km de coasta Golfului Commonwealth, unde este situat Capul Denison, este infloritoare.

Totusi, oamenii de stiinta stiu inca putine despre modul in care pinguinii migreaza intre colonii iar soarta celor 150.000 de pinguini este inca un mister.

“Nu stiu ce s-a intamplat cu acele pasari, dar nimeni nu stie cu siguranta”, a mai spus aceasta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro