Sari direct la conținut

Netflix: Un serial chiar mai horror decât cel politic din România, dar cu aprecieri unanime de la public

HotNews.ro
Hellbound, Foto: Netflix
Hellbound, Foto: Netflix

Succesul lui Squid Game / Jocul calamarului a dovedit că publicul din toată lumea este dornic și de programe originale care nu sunt produse exclusiv în SUA și în engleză. Din fericire pentru Netflix, nu a durat mult până când a ajuns pe ecrane noul serial sud-coreean de groază, Hellbound / Sortiți infernului, scrie ComicBook.

Noua producție a și demonstrat că va fi un succes, având un scor perfect de 100% la Rotten Tomatoes și fiind #3 în SUA (ca și în România). Și în cele 12 evaluări ale criticilor de film are scorul perfect, lucru rar pentru un serial TV din aceste vremuri. Criticii sunt în consens: „Mânat de imaginația diabolică a scenaristului-regizor Yeon Sang-Ho, Hellbound își amplifică terifiantul concept pentru a explora în profunzime imperfecțiunile naturii umane”.

Yeon Sang-Ho a mărturisit în comunicatul de presă: „Am dorit să spun povestea lui Hellbound într-o formă mai lungă decât un film….Este fascinant să urmărești artiști modelând și redând perfect fiecare personaj. Tot ce am avut de făcut a fost să transmit către spectatori ce am simțit urmărindu-i pe actori.”

Descrierea serialului la Netflix sună astfel: „Apariții incredibile ale iadului au loc în centrul Seulului în fața mulțimilor. Creaturi misterioase îi condamnă pe oameni să fie sortiți iadului și ființe de pe altă lume apar chiar la momentul profețit ca să-i ucidă pe condamnați în incendii brutale.

Deasupra haosului total produs de aceste întâmplări supranaturale inexplicabile se ridică doar vocea lui Jung Jinsu, liderul unei noi organizații religioase în ascensiune. El pretinde că doar păcătoșii sunt însemnați spre a fi condamnați și că aceste fenomene sunt voința divină de a-i face pe oameni virtuoși. Un grup de adepți cu încredere oarbă, The Arrowhead / Vârful de săgeată, ia în propriile mâini pedepsirea celor care se opun voinței divine. Lumea devine un adevărat iad.

Min Hyejin, o avocată, îl contrazice pe Jung spunând că aparițiile infernale sunt simple fenomene supranaturale. Își unește forțele cu puținii care încearcă să-i apere pe cei sortiți iadului și să redea lumea oamenilor, nu zeilor. Ei se îndreaptă împotriva haosului instigat de Noul Adevăr… Iar într-o zi, un prunc de două zile este condamnat, făcând greu de crezut că divinitatea îi va sorti infernului doar pe cei păcătoși”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro