Sari direct la conținut

[P] 5 greșeli de evitat în alegerea frigiderului perfect

Smile Media
Combine frigorifice Miele, Foto: Miele
Combine frigorifice Miele, Foto: Miele

​​Fie că este vorba de renovarea bucătăriei sau dorința de upgrade a celui deja existent, alegerea unui nou frigider se poate dovedi o misiune mai complicată decât la prima vedere. Și, uneori, chiar cu bătăi de cap pe termen lung, dacă modelul se dovedește nepotrivit. Cu o experiență de peste 100 de ani în electrocasnice premium și inovații permanente aduse industriei refrigerării, Miele a compilat 5 cauze care pot conduce la alegerea greșită a noului frigider:

Alegerea designului greșit

Frigiderele moderne nu mai sunt doar „cutii” metalice, destinate păstrării la rece a alimentelor. Odată cu dezvoltarea designului interior, aceste electrocasnice au devenit adevărate piese de rezistență ale unei bucătării futuriste sau, dimpotrivă, cu arhitectură clasică. De aceea, una dintre greșelile pe care utilizatorii le fac atunci când aleg noul frigider este că nu țin cont de propriile nevoi și se ghidează doar după aspect.

Spre exemplu, modelele ce au congelatorul în partea de sus sunt cele mai accesibile, atât din perspectiva prețului cât și a dimensiunilor. Dezavantajul este că, din cauza amplasării acestuia, utilizatorii vor fi nevoiți să se aplece de fiecare dată când doresc să așeze sau să ia ceva de pe primul raft al frigiderului.

Miele tip: alegeți acest stil dacă aveți o bucătărie mică

În contrast, modelele ce au congelatorul în partea de jos tind să aibă dimensiuni mai mari și sunt mai degrabă destinate unor bucătării cu o suprafață pe măsură, dar și unor utilizatori ce își doresc mai mult spațiu pentru alimente proaspete. Acest stil poate fi mult mai potrivit celor care nu obișnuiesc să congeleze alimente pe termen lung.

Miele tip: alegeți acest stil dacă doriți acces rapid la alimentele proaspete

Modele de tip side-by-side sunt alegerea ideală pentru orice tip de bucătărie. Cu uși distincte pentru frigider și congelator, precum și spațiu interior generos, acestea pot veni și cu o serie de opțiuni atrăgătoare: cuburi de gheață sau touch control.

Miele tip: toate congelatoarele Miele includ „NoFrost”, ce previne formarea gheții pe alimente

Alegerea dimensiunii greșite

Mai mare nu înseamnă și mai bun, mai ales dacă alegerea noului frigider se face fără măsurarea spațiului disponibil. Luați în calcul mai multe variabile:

– unde va fi așezat? Dacă mobilierul este realizat pe comandă atunci este dificil de găsit un nou spațiu pentru noul frigider

– cât spațiu rămâne după ce deschideți ușile?

– este încastrabil? Cât de mult va ieși în afară?

– măsurați deschiderea căii de acces, de la ușa de intrare până la punctul final de amplasare

Miele tip: căutați un model asemănător ca dimensiuni cu cel anterior, pentru montaj facil

Spațiu interior neadecvat

Nevoile utilizatorilor sunt unice, astfel că și noul frigider trebuie să bifeze cât mai multe dintre acestea. De aceea, înainte de achiziționarea viitorului produs faceți un scurt rezumat al produselor pe care le stocați cel mai des în el. Dacă sunteți adeptul unor provizii pe termen lung, atunci capacitatea congelatorului devine prioritară. Dacă, în schimb, adoptați mai degrabă un stil de viață bazat pe alimente proaspete, spațiul oferit de rafturile frigiderului este criteriul definitoriu.

Miele tip: unele modele de frigidere Miele sunt dotate cu sertare PerfectFresh, destinate menținerii alimentelor proaspete un timp îndelungat

Alegerea culorii sau finisajelor nepotrivite

Deși poate părea doar un detaliu, culoarea frigiderului influențează modul în care utilizatorii și chiar oaspeții se vor raporta la bucătărie. Dacă scopul principal este chiar acela de a îl scoate în evidență, atunci alegeți nuanțe puternice, contrastante cu restul mobilierului. În caz contrar, o culoare apropiată de celelalte elemente va crea o imagine de ansamblu unitară.

Miele tip: modelul Miele Blackboard le oferă copiilor ocazia de a își exersa talentul artistic chiar pe ușile frigiderului, ce pot fi ulterior curățate cu ușurință

Ignorarea detaliilor

Se spune că micile detalii fac diferența, dar în cazul unui frigider acestea pot fi adevărate surse de nervi. Înainte de o nouă achiziție testați toate elementele pe care știți că le veți utiliza în mod uzual, precum ușurința cu care se deschid ușile, prezența sau absența unor compartimente speciale pentru diferite alimente sau chiar potențiale colțuri ascuțite, în care vă puteți zgâria.

Miele tip: unele modele Miele includ SoftClose (ușa se închide automat), iar rafturile din interiorul ușii pot fi curățate ușor în mașina de spălat vase

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro