Sari direct la conținut

Pana la o decizie privind un potential rebranding al Romtelecom si Cosmote, cele doua companii au o platforma de comunicare interna numita Think One

HotNews.ro
Think One, Foto: Hotnews
Think One, Foto: Hotnews

Noul brand sub care vor opera dupa fuziune Romtelecom si Cosmote ar putea fi Think One, pe calculatoarele angajatilor ruland deja un clip cu acest logo, a precizat pentru HotNews.ro o sursa apropiata celor doua companii, care ne-a transmis si o poza in acest sens. Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom si Cosmote au precizat ca „Think One reprezinta conceptul si platforma de comunicare interna a strategiei si programelor companiei, in linie cu obiectivele sale (…) de a deveni operatorul telecom integrat numarul 1” din piata, care „nu are legatura cu un potential rebranding, acesta din urma fiind un subiect aflat in faza de explorare”. „La acest moment, nu exista o decizie privind un eventual rebranding, fiind un subiect de discutie si aprobare a actionarilor”, au mai spus acestia.

  • „Noul brand sub care vor functiona dupa fuziune Romtelecom si Cosmote ar putea fi Think One, strategia de rebranding fiind asemanatoare cu ce s-a intamplat in Marea Britanie, cand s-au unit diviziile de telefonie mobila ale Orange si T-Mobile, rezultand Everything, Everywhere (EE)”, a precizat sursa.

Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom si Cosmote au precizat urmatoarele:

  • Think One reprezinta conceptul si platforma de comunicare interna a strategiei si programelor companiei, in linie cu obiectivele sale de business si in spiritul viziunii de a deveni operatorul telecom integrat numarul 1 de pe piata romaneasca.
  • Acest program de comunicare interna nu are legatura cu un potential rebranding, acesta din urma fiind un subiect aflat in faza de explorare.
  • La acest moment, nu exista o decizie privind un eventual rebranding, fiind un subiect de discutie si aprobare a actionarilor.
  • Viziunea noastra este de a deveni operatorul de telecomunicatii integrat numarul 1 din Romania, cu o pozitie sustenabila in toate segmentele si ariile geografice, capitalizand pe sinergiile fix-mobil de-a lungul lantului valoric, pentru a oferi excelenta in experienta clientilor, cu un model operational foarte eficient si concentrat”.

In luna septembrie din acest an, cele doua companii au anuntat instalarea unei echipe comune de conducere in Romtelecom si Cosmote. Sase executivi raporteaza direct germanului Nikolai Beckers, directorul general al celor doua companii si un om venit din Deutsche Telekom, grup care controleaza OTE, actionarul majoritar al Romtelecom si Cosmote.

  • Statul roman incearca sa-si vanda actiunile pe care le mai detine la Romtelecom

Veniturile Romtelecom au scazut cu 4,9%, iar ale Cosmote cu 3,9%, in primele noua luni din 2013. Cei doi operatori au avut impreuna venituri de peste 782,4 milioane euro.

Guvernul a adoptat in sedinta din 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care Statul Roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie. Aceste actiuni au o valoare nominala de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146.460.920 lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom. Actionarul majoritar al Romtelecom este OTE, care detine 54,01% din actiuni.

Hotararea prevede selectarea de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, in conditiile legii, a unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital in vederea finalizarii privatizarii companiei Romtelecom.

  • „In acest moment, optiunea noastra principala de privatizare este cea legata de listarea actiunilor la bursa din Bucuresti. Consultantul selectat ne va ajuta insa sa identificam metoda optima de finalizare a privatizarii Romtelecom, care sa permita maximizarea profitului pentru Statul Roman”, a declarat, in 24 iulie, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

Finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, iar in anul 2012 a inregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifra de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodata, prin acordurile stand-by de tip preventiv incheiate cu FMI, privatizarea intra in categoria masurilor elaborate prin reformele structurale menite sa asigure cresterea economica, considerandu-se ca o incredere sporita in randul investitorilor, cuplata cu privatizarile planificate in cadrul programului, vor aduce noi investitii straine directe (ISD) si intrari de capital bancar.

Actionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicatii din Grecia – cu 54,01% – si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) – 45,99%.

Grupul elen OTE controleaza in Romania companiile Cosmote si Romtelecom. Grupul german de comunicatii Deutsche Telekom este actionarul majoritar al OTE cu o participatie de 40% din actiuni.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro