Sari direct la conținut

Press report: ​Tabără la Rânca, întreruptă pentru distracția conducerii unei primării. Primarul unei comune din Constanța, fără fonduri UE din cauza numărului mic de locuitori. Românul cu identitatea furată. Clinica medicului Tesloianu, profit de jumătate de milion de euro pe an

HotNews.ro
Press report, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Press report, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tabără la Rânca, întreruptă pentru distracția conducerii unei primării și a unei școli din Giurgiu ​Afaceri din inimă – Clinica medicului Tesloianu, profit de jumătate de milion de euro pe an Firma care construia dispensarul fura curent de la distribuitorul de apă Primarul celei mai mici comune din Constanța, fără fonduri UE din cauza numărului redus de locuitori: ”Mâine aș face comasarea localităților” Secretarul Primăriei Bârnova, milionar din afaceri cu statul pe numele mamei de 73 de ani Românul cu identitatea furată. Călcat de mascați, oprit la vamă, tras pe dreapta, căutat pentru a fi arestat Julia Sauter, patinatoarea germană care muncește în trei locuri ca să ne reprezinte în competiții Drulă: Pe 24 februarie 2022, i-am scris lui Iohannis că suntem uniți în fața războiului. Nu am primit răspuns

Tabără la Rânca, întreruptă pentru distracția conducerii unei primării și a unei școli din Giurgiu

O tabără la Rânca, plătită din fonduri europene a fost scurtată de autoritățile unei comune din Giurgiu. Copiii au fost trimiși acasă iar în locul acestora s-au bucurat de cazare și masă în stațiunea montană tocmai fostul primar al comunei Vedea din judeţul Giurgiu, fostul viceprimar, un fost angajat al primăriei şi fosta directoare a şcolii.

Cei patru au fost trimişi în judecată de DNA. Ei sunt acuzați că au redus perioada petrecută de cei 45 de elevi în tabăra obţinută printr-un proiect cu fonduri europene, cazându-se la Rânca chiar ei, împreună cu rude și prieteni. Procurorii susțin că respectivii ar fi trimis documente false pentru decontarea acestor servicii acoperite din fonduri europene, scrie Gorjeanul.

​Afaceri din inimă – Clinica medicului Tesloianu, profit de jumătate de milion de euro pe an

Cardiomed, firma din Iaşi la care medicul Dan Tesloianu deţine jumătate din părţile sociale, aproape că şi-a dublat de la un an la altul profitul net, ajungând la jumătate de milion de euro în 2021 (cele mai recente date financiare disponibile).

Mai exact, anul a fost încheiat de Cardiomed cu un profit net de 2,3 milioane lei (480.000 de euro) la o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei (circa 1 milion de euro), pe când în anul 2020 profitul net a fost de 1,3 milioane lei (270.000 euro) la afaceri de 3,6 milioane lei (aproape 765.000 de euro), potrivit datelor existente la Ministerul Finanţelor. Cardiologul Tesloianu este acuzat de Parchet că a implantat pacienţilor dispozitive medicale luate de la cadavre, scrie Ziarul de Iași.

Firma care construia dispensarul fura curent de la distribuitorul de apă

Biroul Antifraudă al regiei de apă a descoperit, vineri dimineață, că societatea care construiește dispensarul din comuna Mihai Eminescu, proiect finanțat de Compania Națională de Investiții, folosește ilegal pentru lucrări energie electrică de la stația de pompare a NovaApaserv din localitate.

Reporterii prezenți la fața locului au filmat și fotografiat cablurile care ieșeau din stația de pompare conectate la utilajele constructorului, firma Cornell’s Floor. Muncitorii prezenți au recunoscut că foloseau curent de la stația de pompare „pentru că am rămas fără motorină pentru generator”. Șantierul respectiv este fix vizavi de sediul poliției din comună, iar polițistul chemat la constatare a fost destul de reticent, primul contact fiind cu angajatul regiei de apă pe care l-a amenințat că ar putea să îl amendeze că a sunat la 112, scrie Monitorul de Botoșani.

Primarul celei mai mici comune din Constanța, fără fonduri UE din cauza numărului redus de locuitori: ”Mâine aș face comasarea localităților”

Din cauza numărului foarte mic de locuitori, cea mai mică comună din Constanța nu a putut accesa fondurile europene pentru proiectele de bază în mediul rural (infrastructură, apă, canal etc), povestește primarul într-un reportaj Info Sud-Est. Edilul spune că ar face ”mâine” comasarea localităților și că se gândește la o ”alianță” cu “vecinii” pentru a putea accesa banii UE pentru dezvoltarea satelor românești. După deschiderea PNRR, a semnat două contracte, pentru digitalizarea primăriei și pentru achiziția unor stații de încărcare a mașinilor electrice. Reporterii ISE au fost la Dumbrăveni, o comună din sudul extrem al Constanței, la graniță cu Bulgaria, cu doar 400 de locuitori, dar cu mașini hibrid, străzi asfaltate și casă mortuară. Citiți articolul pe Info Sud-Est.

Secretarul Primăriei Bârnova, milionar din afaceri cu statul pe numele mamei de 73 de ani

În ultimii doi ani, au ras zeci de contracte cu primăriile rurale din Moldova pentru iluminatul public. Toate achizițiile sunt prin negociere directă, fără licitație: consultantul Riva Systems făcea și proiectarea, impunând primarilor și executantul. Radu Dima apare asociat cu omul de afaceri Radu Sacagiu și cu patronii Riva prin intermediul mamei sale, septuagenară, și a soției, care locuiește în SUA.

El nu are nimic pe numele lui, deși conduce un Audi Q8 de 100.000 de euro, „împrumutat de la mama”. Radu Dima are un salariu de 1.000 de euro la stat, dar afacerile familiei îi aduc profit de sute de mii de euro anual. Mama lui a cumpărat două apartamente în Tg. Cucu, în blocul din spatele Curții de Apel, care ulterior au fost donate tot fiului. „Eu stau cu chirie, plătesc 100 de euro/lună”, spune Radu Dima, care nu recunoaște niciuna din afacerile familiei, scrie ReporterIS.

Românul cu identitatea furată. Călcat de mascați, oprit la vamă, tras pe dreapta, căutat pentru a fi arestat

Constantin Troncotă (36 ani) este un timișean, șofer de camion, care trăiește de opt ani în Germania. Este cunoscut în diaspora pentru implicarea sa civică, dar de câțiva ani se confruntă cu o situație complicată: hoții i-au furat identitatea.

Șofer în Mannheim, Constantin Troncotă a sărit în timpul pandemiei în ajutorul românilor aflați cu TIR-urile pe șoselele Germaniei. Oprea prin parcări și împărțea șoferilor soluții dezinfectante și mănuși de unică folosință și alte produse de igienă (cumpărate pe banii lui), atunci când autoritățile germane au închis spațiile pe care șoferii de TIR pentru dușuri și spălarea hainelor.

Este activist civic, e și vlogger, iar citatul său preferat este: „Oamenii trebuie să fie oameni!”. Doar că de numele lui Constantin Troncotă au devenit interesați și răufăcătorii, hoții de date personale. Asta i-a adus multe neplăceri, scrie Adevărul.

Imperiul „păcănelelor”. Statul român joacă la noroc soarta dependenților și câștigă miliarde din asta

România are pe hârtie 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, însă în realitate nimeni nu știe, de fapt, câți români au căzut în patima „păcănelelor”. Pot fi sute de mii, pot fi spre un milion. Ignorați de stat, dependenții sunt tentați la orice colț de stradă să bage „la aparate” și banii pe care nu-i au. Așa apar adevărate drame: destine ruinate, familii destrămate, sinucideri. Doi jucători ies mereu în câștig: patronul de agenție și statul.

Numărul tot mai mare al românilor care joacă la pariurile sportive sau la „păcănele” este explicat prin dezvoltarea aplicațiilor online, care le permit să joace de acasă.

Un alt factor, poate și mai important: în România sunt puține restricții pentru publicitatea la jocurile de noroc. Spoturile sunt difuzate inclusiv la televizor, uneori chiar și în timpul zilei, scrie Europa Liberă.

Julia Sauter, patinatoarea germană care muncește în trei locuri ca să ne reprezinte în competiții. „România a devenit parte din mine”

La 25 de ani a făcut istorie pentru sportul românesc, dar are trei joburi pentru a-și putea finanța competițiile. Povestea patinatoarei Julia Sauter, care a înțeles pe propria piele că în România „promisiunile nu înseamnă mare lucru”.

„Să nu te dai bătut este una dintre cele mai importante lecții pe care trebuie să le înveți de mic”, crede patinatorea Julia Sauter.

Deși e născută în Germania, sportiva a făcut istorie pentru România în ianuarie, atunci când s-a clasat pe locul zece în cadrul Campionatului European de Patinaj Artistic de la Esppo, Finlanda. Este cea mai bună clasare pe care a avut-o România în cadrul unui Campionat European de patinaj.

Recent, Julia Sauter s-a descurcat impecabil pe gheață și s-a calificat la Mondialele de patinaj artistic din Japonia. Ea va fi prezentă la final de martie la Saitama, tot sub steagul României, scrie PressOne.

Drulă: Pe 24 februarie 2022, i-am scris lui Iohannis că suntem uniți în fața războiului. Nu am primit răspuns

Președintele USR Cătălin Drulă susține, într-un interviu acordat PRESShub, că politica externă a României, în primul an de război ruso-ucrainean, a fost mai degrabă timidă în susținerea Ucrainei.

Drulă crede că PSD încurajează creșterea AUR în sondaje pentru a repeta modelul Iliescu-Vadim la viitoarea cursă prezidențială. Controlul democratic civil asupra serviciilor secrete încă este inexistent, mai acuză liderul USR, iar măsurile economice ale Guvernului Ciucă pentru combaterea inflației sunt ineficiente, scrie PressHub.

Serotonină, antidepresive și complicata istorie a anti-psihiatriei cu etica profesională: Studiul Rosenhan

Iernile sunt destul de reci în Pennsylvania. În Haverford, o suburbie din vestul Philadelphiei, e liniște pe 6 februarie 1969 când, în ambulatorul spitalului de psihiatrie, David Lurie spune o poveste. Are 39 de ani, lucrează în publicitate, e căsătorit cu doi copii și a început să aibă halucinații auditive, deși răspunde corect la întrebările de orientare temporo-spațială ale psihiatrului care-l examinează (Cum vă numiți? David Lurie. Unde sunteți? La spitalul de psihiatrie din Haverford. Ce dată e? 6 februarie 1969. Cine e președinte? Richard Nixon).

David Lurie nu crede că vocile pe care le aude sunt reale și nici nu are vreun alt simptom care ar putea sugera un diagnostic de schizofrenie: nici ideație delirantă, nici comportamente bizare sau aplatizare afectivă dublate eventual de o bruscă retragere socială. Singurul simptom sunt halucinațiile auditive ale unor voci descrise ca fiind masculine care repetă aceleași trei cuvinte: „pustiu”, „gol” și „buf” („thud”), pe care Lurie le recunoaște lucid ca fiind halucinații, scrie Iscoada.

”Țară foarte bogată, caut urgent Plan de Țară”.

A apărut nr. 83 (al 18-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Țară foarte bogată, caut urgent plan de Țară”.

Schimbarea accelerată a modelului economic al Pieței Unice impune o strategie de adaptare foarte rapidă a României la economica iminentă: mult mai bogată decât vecinii ei, țara băltește într-un model de creștere rudimentar.

Care sunt cele câteva cărți pe care trebuie să le jucăm rapid și care sunt avantajele competitive și comparative cu care să ne facem un loc avantajos pe hartă?. Vezi detalii în Curs de Guvernare.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro