Sari direct la conținut

Șeful spionajului rus afirmă că Ucraina a fost direct implicată în atacul armat de la sala de concerte din Moscova

HotNews.ro
Seful FSB, Aleksandr Bortnikov (dreapta), alaturi de Vladimir Putin si Serghei Soigu in 2014, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Seful FSB, Aleksandr Bortnikov (dreapta), alaturi de Vladimir Putin si Serghei Soigu in 2014, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Serviciile secrete militare ucrainene au fost direct implicate în atacul mortal asupra sălii de concerte din apropierea Moscovei din luna martie, când au fost ucise peste 140 de persoane, a declarat șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexander Bortnikov, relatează vineri TASS, preluată de Reuters.

Rusia a mai făcut astfel de acuzații și înainte. Bortnikov nu a furnizat dovezi care să susțină afirmația sa.

„Investigația este în curs de desfășurare, dar este deja sigur să spunem că serviciile de informații militare ucrainene sunt direct implicate în acest atac”, a declarat Bortnikov, citat de agenția de presă de stat.

De asemenea, el a acuzat alianța militară NATO că a facilitat transferul „mercenarilor și militanților organizațiilor teroriste internaționale din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Afganistan” în Ucraina pentru ca aceștia să lupte împotriva forțelor rusești din această țară.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru masacrul din sala de concerte din martie, iar oficialii americani au declarat că au informații care arată că acesta a fost comis de ramura afgană a rețelei, Statul Islamic Khorasan. Ucraina a negat în mod repetat că ar avea vreo legătură cu atacul.

Statul Islamic Khorasan a jucat un rol în coordonarea acțiunilor atacatorilor și că serviciile de informații militare ucrainene au avut, de asemenea, un rol direct, a spus Bortnikov, citat de TASS.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro