Sari direct la conținut

Situatia lui Cristian Zgabercea in TVR, in continuare neclara: Cazul e analizat de juristii TVR si de o casa de avocatura

HotNews.ro

Situatia producatorului general al TVR, Cristian Zgabercea, care a fost trimis in judecata de DNA in dosarul lui Nicusor Constantinescu, se afla in atentia juristilor din Televiziunea Romana, dar si a unei case de avocatura, a declarat luni, pentru Mediafax, Stelian Tanase, seful SRTv. Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a precizat ca a discutat luni cu producatorul general al TVR, Cristian Zgabercea.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joia trecuta, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Zgabercea intr-un dosar care il vizeaza si pe Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta. Zgabercea a fost trimis in judecata pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea cand era consilier al presedintelui CJ Constanta, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Stelian Tanase spune, insa, ca nu s-a ajuns la o concluzie in privinta unei eventuale demisii sau suspendari din functie a lui Zgabercea. „Am discutat cu dumnealui, asa cum am promis, am dat situatia lui la juristii nostri si asteptam un raspuns. Deja am doua opinii diferite (…) si am apelat si la o firma de avocati sa ne dea o parere independenta. Asta am facut azi-dimineata”, a declarat Stelian Tanase, luni, pentru Mediafax.

Stelian Tanase a precizat ca Cristian Zgabercea nu are o viziune proprie in aceasta situatie si nu a fost ostil in discutie. „Am evocat toate variantele posibile, a fost o discutie deschisa (…) Am avut o discutie cu situatia asta care este, in legatura cu imaginea TVR, cu ce ne spune legea, cu situatia lui de la Constanta. Mi-a evocat-o, mi-a explicat dosarul, ce probleme sunt. A fost o discutie lunga si, zic eu, utila. Acum sa vedem juristii pe ce punct de vedere se plaseaza pana la urma, pentru ca am primit doua puncte de vedere destul de diferite”, a spus Stelian Tanase.

Intrebat la ce se refera cele doua puncte de vedere, Stelian Tanase a raspuns: „Nu pot sa spun deocamdata. Astept sa ne stabilim pe un punct de vedere”.

Totodata, contactat luni de Mediafax, Cristian Zgabercea a spus, la randul sau, ca asteapta punctul de vedere al juristilor din Televiziunea Romana.

Pe de alta parte, pe 16 aprilie, Stelian Tanase preciza, intr-o declaratie acordata Mediafax, ca „legea este destul de limpede in acest stadiu al cercetarii”. „Nu avem, potrivit Codului muncii, a lua masuri specifice, masurile noastre ca si companie ar interveni in momentul in care ar fi retinut sau arestat. Legea nu ne obliga la nimic in legatura cu aceasta situatie”, spunea la momentul respectiv Stelian Tanase.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie din Constanta, in cursul anului 2012, Nicusor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu si Fundatia Fantasio au constituit un grup infractional organizat al carui scop a fost comiterea mai multor infractiuni indreptate impotriva patrimoniului judetului Constanta, precum si a unor infractiuni de evaziune fiscala.

In perioada respectiva, Nicusor Constantinescu, ajutat de Cristian Zgabercea si Florentina Oproiu, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si a platit, in mod nelegal, finantari nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si fundatii in suma de 5.094.836 de lei, potrivit unui comunicat transmis pe 16 aprilie de DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro