SNR, compania care difuzeaza programele publice nationale de radio, a alocat peste 2,7 milioane euro pentru a-si extinde reteaua de emitatoare FM
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), care difuzeaza programele publice nationale de radio ale Societatii Romane de Radiodifuziune, a demarat o licitatie deschisa pentru extinderea de emitatoare FM, valoarea estimata a contractului fiind de 2,7 milioane euro (fara TVA), conform unui anunt publicat sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
In fisa de date a licitatiei (vezi documentul atasat) se mentioneaza ca se doerste achizitia a:
Lotul 1:
– 12 Emitatoare FM si echipamente conexe
– 4 Emitatoare de rezerva
– 2 Echipamente pentru transport modulatie
– 13 seturi Aparate de masura si control
– Servicii si lucrari conexe
Lotul 2:
– 3 grupuri electrogene
– 4 furnituri electroalimentare
– Servicii conexe
Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 2,7 milioane euro. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29 iulie 2013. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 august 2013. In aceasi zi vor fi deschise si ofertele.
In privinta conditiilor de eligibilitate pentru a participa la aceasta licitatie, se solicita ca cifra medie de afaceri in domeniul de activitate aferent contractului pentru lotul 1, in ultimii 3 ani, sa fie cel putin egala cu 3.500.000 euro. Cifra medie de afaceri in domeniul de activitate aferent domeniului contractului pentru lotul 2, in ultimii 3 ani, trebuie sa fie cel putin egala cu 580.000 euro.
SNR (care opereaza sub brandul RADIOCOM) realizeaza difuzarea si transportul programelor publice nationale de radio ale Societatii Romane de Radiodifuziune, prin intermediul celei mai mari retele de emitatoare de radiodifuziune.
Conform datelor de pe site-ul propriu, emitatoarele de radiodifuziune apartinand RADIOCOM sunt distribuite pe programe dupa cum urmeaza:
– Pentru transmiterea programului „Romania Actualitati” se utilizeaza o retea de 23 emitatoare AM si o retea de 59 emitatoare FM impreuna asigurand o acoperire a populatiei Romaniei de circa 99,9%.
– Pentru transmiterea programului „Romania Cultural” se utilizeaza o retea formata din 41 de emitatoare FM care asigura o acoperire a populatiei Romaniei de circa 97%.
– Pentru transmiterea programelor regionale, teritoriale si locale se utilizeaza retele de emitatoare:
– AM (Antena Satelor),
– FM (Romania Muzical, Radio Pipera, Radio Bucuresti, Studioul Resita, Antena Sibiului),
– Mixte AM si FM (Studioul Timisoara, Studioul Constanta, Studioul Iasi, Studioul Craiova, Studioul Targu – Mures, Studioul Cluj).
– Pentru transmiterea programelor de radiodifuziune externa se utilizeaza o retea formata din 6 emitatoare de unde scurte instalate in cele trei centre de emisie de la Tiganesti (3), Galbeni (2) si Saftica (1).
Broadcasting Radio digital (T-DAB):
Serviciul T-DAB (Terrestrial Digital Audio Broadcasting): transmitere digitala a programelor de radio; serviciul este oferit prin intermediul unui proiect pilot in Bucuresti catre Societatea Romana de Radiodifuziune (Romania Actualitati, Romania Muzical, Radio Bucuresti si Radio 3Net).