Sari direct la conținut

Italia: Justiția îl va audia pe Giuseppe Conte cu privire la modul în care a gestionat epidemia de Covid-19

HotNews.ro
Italia: Justiția îl va audia pe Giuseppe Conte cu privire la modul în care a gestionat epidemia de Covid-19

Ministerul public de la Bergamo (nordul Italiei) îl va audia pe șeful guvernului Giuseppe Conte într-o anchetă privind gestionarea epidemiei de Covid-19 care a ucis mai mult de 34.000 de oameni în peninsulă, potrivit presei italiene.

Magistrații, care ar putea merge la Roma pentru a-l audia pe Conte, doresc să asculte mărturia a doi dintre miniștrii săi, cel a Sănătății, Roberto Speranza, și cea a Internelor, Luciana Lamorgese, citează AFP.

Potrivit Corriere della Sera și Il Sole-24 Ore, interogatoriile ar putea începe în această zi la Roma.

Procuratura orașului Bergamo, epicentrul epidemiei care a lovit Italia de la începutul lunii februarie până în mai, conduce mai multe investigații separate legate de această tragedie.

Ancheta în care magistrații doresc să-l audieze pe Conte și pe cei doi miniștri ai săi se referă la întârzierile instaurării unei „zone roșii” care cuprinde două municipalități din acest departament, Nembro și Alzano Lombardo, afectate cel mai mult de epidemie.

Președintele regiunii Lombardiei, Attilio Fontana, și managerul de sănătate, Giulio Gallera, audiați la sfârșitul lunii mai în fața parchetului de la Bergamo cu privire la acest aspect, au afirmat că decizia de instituire a „zonei roșii” a fost de competența guvernului Romei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro