Sari direct la conținut

O autorizare a vaccinului AstraZeneca în UE, „posibilă” la sfârşitul lunii ianuarie

HotNews.ro
AstraZeneca, Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia
AstraZeneca, Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi-a exprimat vineri speranţa că o decizie cu privire la autorizarea celui de-al treilea vaccin împotriva Covid-19 în cadrul Uniunii Europene ar putea fi luată de către autoritatea de reglementare la sfârşitul lunii ianuarie, relatează agențiile DPA şi AFP, citate de Agerpres.

Se aşteaptă ca, săptămâna viitoare, producătorul AstraZeneca/Oxford să depună o cerere pentru o autorizare condiţionată a vaccinului său împotriva Covid-19, a indicat vineri directorul EMA, Emer Cooke, într-o conferinţă la Amsterdam, unde se află sediul agenţiei.

Astfel, o decizie privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat şeful EMA, în condiţiile în care agenţia se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranţa limitării propagării pandemiei.

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate.

Citește și: Coronavirus: UE a ajuns la un nou acord cu Pfizer, comanda totală se dublează până la 600 de milioane de doze de vaccin

Citește și: Care sunt cele mai vaccinate țări din UE (în cifre absolute) și cum stă România în clasamentul pe Uniunea Europeană

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro