Sari direct la conținut

Subvarianta Delta AY.4.2 este mai puțin probabil să provoace simptome, arată un studiu britanic

HotNews.ro
Subvarianta Delta AY.4.2 este mai puțin probabil să provoace simptome, arată un studiu britanic

Subvarianta Delta AY.4.2, care se răspânește în Regatul Unit, este puțin probabil să ducă la o formă de Covid simptomatică, arată un studiu britanic privind prevalența coronavirusului, adăugând că numărul general al cazurilor a scăzut față de un vârf în luna octombrie, relatează Reuters.

Studiul REACT-1 al Imperial College London, publicat joi, a descoperit că subvarianta, cunoscută ca AY.4.2, a fost identificată în 12% din testele secvențiate, dar numai o treime din ele aveau simptome ”clasice” de Covid (cum ar fi pierderea gustului sau mirosului, febră, tuse persistentă), comparativ cu aproapte jumătate din cele ale variante dominante Delta AY.4.

Se crede că AY.4.2 este puțin mai transmisibilă, dar nu s-a dovedit că provoacă boli mai severe sau să evite vaccinurile mai ușor decât Delta.

Cercetătorii au spus că persoanele asimptomatice s-ar putea autoizola mai puțin, dar și că persoanele cu mai puține simptome s-ar putea să transmită mai puțin prin tuse. De asemenea, este puțin probabil ca acestea să se îmbolnăvească grav.

„Cu precădere pare a fi mai transmisibilă”, a declarat epidemiologul Paul Elliott de la Imperial College reporterilor. „Se pare că este mai puțin simptomatic, ceea ce este un lucru bun”.

Imperial a publicat anterior rezultate intermediare care arătau că prevalența COVID-19 a atins un vârf în octombrie, cu cele mai multe infecții în rândul copiilor.

Rezultatele complete ale studiului, desfășurat între 19 octombrie și 5 noiembrie, au confirmat ceea ce au arătat cazurile înregistrate zilnic și alte anchete de prevalență – că nivelurile de infecție au scăzut de la acel vârf, corespunzând cu o vacanță școlară la sfârşitul lunii octombrie.

Elliott a spus că nu se știe dacă această scădere a continuat, iar următoarele câteva săptămâni vor stabili dacă numărul cazurilor cresc din nou odată cu revenirea școlilor.

Studiul a fost realizat pe testele a 100,000.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro