Sari direct la conținut

Vijelii puternice în Constanța și în stațiunile de pe litoral / Copii care se antrenau cu caiacele pe lacul Siutghiol, surprinși de furtună / Circulația pe Autostrada Soarelui, îngreunată

HotNews.ro
Ploaie torențială în România, Foto: Shutterstock
Ploaie torențială în România, Foto: Shutterstock

Pompierii constănţeni au intervenit vineri dimineaţă pentru salvarea a zece copii care se antrenau cu caiacele pe lacul Siutghiol şi au fost surprinşi de furtună. Municipiul Constanța și mai multe stațiuni de pe litoral s-au aflat sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ploi și vijelii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că pompierii au fost anunţaţi vineri, în jurul orei 9.00, prin apel la 112, să intervină în zona Ovidiu, la ponton, pentru recuperarea a zece copii care se antrenau cu caiacele pe lacul Siuthiol şi au fost surprinşi de furtună.

Zece copii au fost aduşi la mal, iar şase dintre ei au primit îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică şi au spus că le este frig. Ei au refuzat transportul la spital, scrie News.ro. Copiii au fost aduşi la mal de o ambarcaţiune a Primăriei Ovidiu.

Municipiul Constanța și mai multe stațiuni de pe litoral s-au aflat sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ploi și vijelii.

Avertizarea a fost în vigoare până în jurul orei 10.00 și a vizat zona de litoral a județului Constanta, respectiv zona localităților: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia.

Județul Constanta: Constanța, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Limanu, Crucea, Chirnogeni, Albești, Independența, Mihai Viteazu, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Deleni, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Grădina, Vulturu, Dumbrăveni, Mangalia.

De asemenea, ploaia şi vântul puternic au afectat circulaţia pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

Potrivit Infotrafic, pe tronsoanele kilometrice 12 (loc. Glina, jud. Ilfov) – 105 (loc. Drajna, jud. Călăraşi) şi 178 (loc. Cernavodă) – 195 (loc. Medgidia) vizibilitatea a fost diminuată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro