Sari direct la conținut

„A plecat, aşa, o nebunie” – Sorin Grindeanu, despre închiderea podului de la Brăila luni noapte / Ce spune despre denivelările apărute la o lună de la inaugurare – VIDEO

HotNews.ro
Podul de la Braila, Foto: Captura Youtube / Raducu P Drum
Podul de la Braila, Foto: Captura Youtube / Raducu P Drum

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că situația de la podul de la Brăila, unde sute de oameni au făcut cale întoarsă, luni noapte, după ce au constatat că este închis, a fost generată de o informație eronată rostogolită pe internet: „Dacă plecăm după unele anunţuri de pe internet făcute de unii şi de alţii, atunci nu ar trebui să fim revoltaţi”. Legat de denivelările apărute la rampe și pe viaductul principal, la o lună de la inaugurarea podului peste Dunăre, Grindeanu spune că sunt de vină transportatorii, care nu au respectat restricțiile de tonaj.

Amintim că circulaţia pe podul peste Dunăre de la Brăila a fost închisă luni noapte, iar sute de șoferi revoltați fie au făcut cale întoarsă, fie au așteptat în mașini până dimineață.

Conform programului anunțat de autorități, noaptea, traficul pe pod este oprit, dar în weekend-uri și de sărbători legale circulația rămâne deschisă. Reprezentanții companiei de drumuri spun că podul a fost închis întrucât „constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat, miercuri, spunând că toată situația a fost generată de o informație eronată rostogolită pe internet.

  • „A plecat, aşa, o nebunie tot legată de podul de la Brăila. A anunţat cineva pe internet că luni se circulă 24 din 24. Lumea era revoltată că există acele restricţii şi că de ce aşteptau.
  • Dacă plecăm după unele anunţuri de pe internet făcute de unii şi de alţii, atunci nu ar trebui să fim revoltaţi. Ar trebui să urmărim anunţurile oficiale”, a spus Grindeanu, într-o conferință de presă, conform News.ro.

Ce spune ministrul Transporturilor despre denivelări apărute pe podul de la Brăila la o lună de la inaugurare

Pe podul peste Dunăre de la Brăila, inaugurat în 6 iulie, au apărut denivelări la rampe și pe viaductul principal, conform unor imagini apărute în spațiul public.

Sorin Grindeanu a spus că a văzut unele articole care spuneau că „sar camioanele în Dunăre de la denivelări” și că totul este o exagerare. El a acuzat că problemele apărute au fost cauzate de către transportatorii care nu au respectat restricțiile de tonaj.

  • „Am trecut în acest week-end. Am fost la Galaţi şi am mers şi pe pod. Am văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări şi aşa mai departe.
  • Eu înţeleg exagerările şi înţeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru: la anumite temperaturi există restricţii de tonaj. Asta e. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot. Nu au fost respectate, înţeleg. S-a ajuns la acele denivelări pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila cauzate de nerespectarea restricţiilor”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a spus că „este ca şi iarna, când dă CNAIR anunţuri de drum închis şi sunt nişte domni care merg şi după aceea cer să vină să-i salveze statul român”: „Cam aşa e şi aici, mai trebuie să şi respectăm anumite reguli”.

Sorin Grindeanu a mai spus că lucrările la podul de la Brăila sunt în garanţie, iar CNAIR ştie ce are de făcut, astfel încât să fie remediate problemele.

Restricții de circulație pe podul de la Brăila până la sfârșitul lunii noiembrie

Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România, a fost inaugurat în 6 iulie.

Circulația a fost deschisă deși lucrările încă nu sunt complet finalizate, iar drumul principal de legătură cu malul din Tulcea nu va fi gata decât abia la final de an.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat atunci că pe podul de la Brăila va exista restricție de viteză de 80 de kilometri la oră.

De asemenea, noaptea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila va fi suspendată. În weekend-uri și sărbători legale (chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii), circulația rutieră va fi deschisă, anunța Infotrafic.

Aceste măsuri se aplică până la data de 30.11.2023.

Podul de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din țările UE / Fără taxă în primii 5 ani

Podul de la Brăila este un pod suspendat de aproape 2 kilometri lungime – al treilea pod suspendat ca dimensiune din țările UE după lungimea deschiderii principale și care a fost asemănat cu mult mai celebrul pod „Golden Gate” din San Francisco – o investiție de aproape 700 de milioane de euro, probabil cu cea mai mare complexitate dintre toate lucrările derulate de Compania de Drumuri din România.

Podul este unul exclusiv pentru traficul rutier, iar pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod.

Podul este proiectat să aibă o durată de viață de 120 de ani, iar în primii 5 ani nu se va plăti taxă de trecere.

„Este de așteptat ca, prin deschiderea acestui pod, durata deplasării să se reducă cu aproximativ 50 de minute și să fie deservite zilnic aproximativ 11 400 de vehicule fizice. Se vor produce astfel beneficii foarte mari pentru mobilitatea forței de muncă, turism și schimburile comerciale și se vor consolida legăturile regiunii cu restul țării”, transmitea Comisia Europeană.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro