Sari direct la conținut

Proiectul care i-a adus primăriței Clotilde Armand un dosar penal. Câți bani a primit în plus după ce s-a numit manager al acestuia

HotNews.ro
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizare a unor persoane, în formă continuată.

Concret, procurorii acuză că primarul a semnat o dispoziție prin care s-a numit managerul unui proiect pe fonduri europene și a primit în plus la salariu, pentru o perioadă de 4 luni, cumulat, suma de circa 18.700 lei. În mod ironic, este vorba despre un proiect pe fonduri europene pentru instruirea funcționarilor publici să lupte cu corupția, iar Primăria Sectorului 1 a primit un certificat pentru „Sistem de management anti-mită”.

Despre ce este vorba?

Pe 9 martie 2022, Primăria Sectorului 1 a semnat cu Ministerul Dezvoltării un contract de finanțare pentru „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, valoarea proiectului fiind de 358.225,25 lei, din care 335.069,01 lei finanțare nerambursabilă din POCA și 5.387,65 lei contribuția proprie.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție din cadrul MAI, potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Sector 1.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 15 de luni: martie 2022 – iunie 2023.

„Obiectivul general al proiectului constă în a susţine aparatul de specialitate al Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte creşterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei pe termen lung prin realizarea unor activităţi specifice. Obiectivul general al proiectului constă în creşterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei prin îmbunătăţirea, consolidarea şi dezvoltarea capacităţii administrative a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti”, este descrierea de pe site-ul Primăriei Sectorului 1.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Dezvoltarea si implementarea unor instrumente si mecanisme de management a riscurilor de coruptie;
  • Dezvoltarea si promovarea unei campanii de constientizare a riscului expunerii la fapte de coruptie la nivelul Sectorului 1;
  • Cresterea gradului de integritate a personalului prin organizarea si derularea unor sesiuni de formare profesionala in domeniul prevenirii coruptiei, transparentei, eticii si integritatii si combaterii riscului de expunere la fapte de coruptie precum si dobandirea unor abilitati si competente specifice privind managementul riscurilor de coruptie;
  • Dezvoltarea sistemului anti-mita prin implementarea standardului ISO 37001 – Sistemul de management antimita si obtinerea certificarii.

„60 de persoane certificate în urma participării la activitățile de formare/instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității”, se mai arată în descriere.

Proiectul are și o pagină de Facebook.

Citește și: BREAKING Clotilde Armand, urmărită penal pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, într-un dosar deschis la sesizarea ANI / Reacția primarului sectorului 1

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro