Sari direct la conținut

FOTO Accident feroviar în Teleorman: Două vagoane ale unui tren de călători au deraiat. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri / 200 de călători se aflau în trenul care circula pe ruta Craiova-Bucureşti

HotNews.ro
Vagon deraiat langa Rosiori, Foto: CFR Infrastructura
Vagon deraiat langa Rosiori, Foto: CFR Infrastructura

Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat, marţi, în judeţul Teleorman. În tren se aflau aproximativ 200 de călători. Autorităţile au declanşat imediat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au informat că vagoanele care au deraiat nu s-au răsturnat. La locul accidentului au fost trimise mai multe autospeciale de intervenţie, dar şi microbuze pentru preluarea pasagerilor. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma evenimentului feroviar, iar CFR Călători a precizat că va fi deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele deraierii.

19:20Pasagerii trenului care a deraiat marţi la Drăgăneşti de Vede au fost preluaţi de un alt tren, sosit la locul incidentului, informează ISU Teleorman.

Conform sursei citate, Planul Roşu de Intervenţie activat la momentul producerii accidentului feroviar, a fost dezactivat.

19:00CFR Călători anunţă anchetă:

„CFR Călători informează că astăzi 11 iunie a.c, în jurul orei 16.30, două vagoane aflate în compunerea trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat la intrarea în staţia Atârnaţi. Cei aproximativ 200 de pasageri sunt în siguranţă, urmând a-şi continua călătoria spre destinaţia finală. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta şi stabili cu exactitate cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului”, a transmis compania.

Potrivit CFR Călători, circulaţia în zona afectată se va desfăşura pe celălalt fir de circulaţie conform dispoziţiilor administratorului de infrastructură CNCF CFR SA, urmând ca pasagerii trenului IR 1596 să fie preluaţi de trenul R 9006 Roşiori Nord-Bucureşti Basarab.

Potrivit IGSU, trenul Regio 9006, cu trei garnituri, a ajuns pentru preluarea pasagerilor.

18:24Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma evenimentului feroviar:

  • Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, o femeie de 36 de ani care acuza dureri la spate a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la spital.
  • Alte două femei, cu vârste de 72, respectiv 85 de ani, au suferit atacuri de panică, au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi au refuzat transportul la spital.

Oficialul ISU Teleorman a declarat pentru agenția News.ro că, potrivit estimărilor, în tren se află aproximativ 200 de pasageri, iar la această oră este aşteptată o altă garnitură feroviară care să îi preia. Totodată, au fost trimise nouă microbuze, asigurate de către ISU Teleorman şi primării din zonă, care pot prelua pasagerii pentru a-i transporta în cea mai apropiată staţie de cale ferată.

De precizat că, în mod normal, acest tren face puțin peste două ore până la București.

18:10Un călător din trenul IR 1596 a avut un atac de panică, a fost sunat serviciul de urgență SMURD, care a sosit la fața locului și a preluat persoana respectivă, transportând-o la spitalul din Alexandria.

18:06Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunță că pentru preluarea pasagerilor din tren se suplimentează forţele de intervenție cu trei microbuze de 16 locuri (două din cadrul ISU Olt, una din cadrul ISU Argeş).

Potrivit ISU Teleorman, citat de News.ro, accidentul feroviar s-a produs în zona localităţii Drăgăneşti de Vede, unde două vagoane din trei ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informaţiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate.

Foto: CFR Infrastructură

Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul judeţului Teleorman a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Astfel, la accident au fost alocate 1 maşină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SAJ.

Localitatea Atârnați este pe magistrala 100 București – Timișoara, la 7 km de Roșiori și 42 de km de Videle.

Călătorii din trenul IR 1596 vor fi preluați de trenul R 9006, Roșiori Nord – București Basarab.

Anunțul CFR

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este oprită la această oră pe relaţia Roşiori – Atârnaţi, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596. Trenul 1596, care circulă în relaţia Craiova – Bucureşti Nord, a plecat din staţia Roşiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunţat telefonic dispeceratul de circulaţie faptul că, în zona semnalului de intrare în staţia Atârnaţi, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunerea garniturii”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Foto: CFR Infrastructură

Potrivit sursei citate, din primele informaţii reiese că în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenţie ale SRCF Craiova urmează să ajungă acolo.

Celelate trenuri care tranzitează staţia Atârnaţi vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro