Sari direct la conținut

Fotoreportaj: vară constructivă pentru AKTOR pe A0 București Sud Lot 3

Fotoreportaj: vară constructivă pentru AKTOR pe A0 București Sud Lot 3
AKTOR – A0 Sud Lot 3 – lucrări asfaltare Foto: Aktor Romania

Constructorul grec AKTOR ține ritmul crescut al lucrărilor pentru tronsonul de autostradă din sudul Bucureștiului A0 L3, fiind aproape de pragul de 70% stadiu fizic de execuție a proiectului.

Puteți urmări imagini recente aici. Imaginile din document sunt cu titlu ilustrativ.

Tronsonul A0 Sud Lot 3 are o lungime de 18 km, din care 15,465 km fac parte din Centura Sud, și 2,5 km din Centura de Nord, despărțite de autostrada A1 spre Pitești. Din lungimea totală de 18 km, AKTOR a așezat deja primul strat de asfalt AB2 pe 10,5 km.

AKTOR – A0 Sud Lot 3 – lucrări asfaltare

Ruta ce conectează A0 cu A1 prinde contur:

La podul CFR peste calea ferată București – Craiova se montează predale. Ultimele grinzi prefabricate din beton se vor monta în luna Iulie.

AKTOR – A0 Sud Lot 3 – Podul CF

AKTOR – A0 Sud Lot 3 – Podul CF – montare predale

Mobilizarea de șantier este crescută, în ciuda temperaturilor înalte din această perioadă.

De exemplu, la pasajul DC 126 peste autostradă la km 86+791 (Clinceni) este betonată elevația.

AKTOR – A0 Sud Lot 3 – DC 126 – betonare elevație

La pasajul DC 182 peste autostradă la km 94+280, în ultima săptamână au fost executate lucrări de betonare.

AKTOR – A0 Sud Lot 3 – DC 128 – betonare trotuar dreapta

Constructorul a progresat și în alte puncte cheie ale segmentului: pasajul peste DJ 601 la km 98+272 (Ciorogârla) sau podul peste râul Ciorogârla la km 99+932 (Ciorogârla).⁠

AKTOR – A0 Sud Lot 3 – DJ 601 lucrări la deschiderea 1 dreapta (cale 1)

Pe lângă pasajul de peste A1, din zona Ciorogârla, AKTOR mai realizează pe segment A0 Sud Lot 3 alte 4 poduri, 6 pasaje (overpass-uri), 46 de podețe, două parcări temporare și două spații de servicii. La începutul lunii iunie, cele 11 structuri (poduri și overpass-uri) erau realizate în proporție de 70%.

Proiectul include, de asemenea, și lucrări de terasament, construcția rambleelor, împrejmuire, bariere, parapet, marcaje și elemente de semnalizare orizontală și verticală, sistem de iluminat, sisteme de comunicație ale autostrăzii, zone publice de agrement, lucrări de peisagistică și amenajare a terenului.

AKTOR Construction este membru al Grupului Intrakat, lider în industrie în sectoarele Greciei construcții, infrastructură, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu și tehnologii digitale, cu o prezență semnificativă în Europa de Sud-Est, listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.

***

Urmăriți AKTOR S.A. Romania pe LinkedIn |YouTube

Articol susținut de Aktor România