Sari direct la conținut

Biden vorbește cu Qatar despre necesitatea „urgentă” ca Hamas să elibereze ostaticii

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Chris Kleponis / UPI / Profimedia Images
Joe Biden, Foto: Chris Kleponis / UPI / Profimedia Images

Joe Biden și emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, au discutat vineri la telefon despre necesitatea „urgentă” ca Hamas să elibereze „ără întârziere” ostaticii capturați în timpul atacului asupra Israelului de la 7 octombrie, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre ”eforturile în curs de desfășurare pentru a crește fluxul de ajutor umanitar vital către Gaza” și despre decizia Israelului, în urma unei solicitări americane, de a permite intrarea în teritoriu a două cisterne de combustibil în fiecare zi, a adăugat comunicatul.

Președintele american, aflat în prezent la San Francisco pentru forumul de cooperare economică Asia-Pacific (Apec), a declarat miercuri că este „relativ optimist” în legătură cu eliberarea iminentă a ostaticilor deținuți de Hamas în cadrul negocierilor cu Qatar.

Statul din Golf s-a angajat într-o diplomație intensă pentru a încerca să obțină eliberarea acestora după atacul fără precedent al Hamas asupra sudului Israelului la 7 octombrie, care s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morți, majoritatea civili, potrivit autorităților israeliene.

Potrivit ultimelor cifre ale guvernului Hamas, 12.000 de palestinieni au fost uciși în bombardamentele de represalii ale Israelului asupra Fâșiei Gaza, inclusiv 5.000 de copii și 3.300 de femei.

Armata israeliană estimează că aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice în atacul Hamas. Potrivit armatei, 51 de soldați au fost uciși în teritoriul palestinian de la începutul războiului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro