Sari direct la conținut

Garda de Mediu a dat sancţiuni de 350.000 de lei după descinderi la Sinteşti, ”polul incendierilor ilegale și al mașinilor dezmembrate”. Cea mai mare captură: un autocar

HotNews.ro
autocar dezmembrat, Foto: Captura video
autocar dezmembrat, Foto: Captura video

Garda de Mediu a dat 12 sancțiuni principale în valoare de 350.000 de lei și patru sancțiuni complementare de interzicere a activității, pentru patru persoane fizice fiind confiscate peste 12 tone de metale și 3 tone de cauciucuri, în urma unor descinderi făcute în localitatea Sinteşti. Cea mai importantă captură a fost un autocar parțial dezmembrat, aflat într-o zonă împrejmuită ilegal.

Garda de Mediu (GNM), Jandarmeria, Poliția, Consiliul Județean Ilfov și Enel au organizat, vineri, o nouă descindere în Sintești, județul Ilfov, localitate devenită ”polul incendierilor ilegale, al mașinilor dezmembrate și al afacerilor pe persoană fizică, cu deșeuri feroase”, scrie instituția pe pagina sa de Facebook.

  • Peste 120 de reprezentanți ai organelor de ordine și de control au luat cu asalt localitatea, în încercarea de a opri arderile și infracționalitatea economică. S-au dat 12 sancțiuni principale în valoare de 350.000 de lei și patru sancțiuni complementare de interzicere a activității, pentru patru persoane fizice fiind confiscate peste 12 tone de metale și 3 tone de cauciucuri.
  • Sintești e localitatea în care dispar de la autovehicule de mici dimensiuni, la autocare și în care aproape fiecare curte arată ca un centru de colectare a fierului, dar nimeni „nu știe” exact unde și-a pus actele de proprietate pentru terenuri sau mărfurile din curte.
  • „Aici, toată lumea cumpără și vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă și profită de faptul că legislația actuală nu le permite autorităților să confiște mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de proveniență. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde pentru petele de ulei de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalitățile. Azi, echipele mixte ale Gărzii de Mediu, Jandarmeriei, Poliției, Consiliului Județean Ilfov și Enel au ajuns în zonă de la primele ore ale dimineții și după o supraveghere a întregii zone cu drona Consiliului Județean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deșeurile incendiate pe câmpuri. Mai mult, au fost anulate debranșării ilegale la rețeaua publică de iluminat ”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.
  • Cea mai importantă captură a fost un autocar parțial dezmembrat, aflat într-o zonă împrejmuită ilegal pentru care localnicul respectiv avea un act de vânzare încheiat pe numele „unui văr” dintr-o altă localitate. Pe lângă acesta au fost confiscate însă mai multe tone de metale feroase, printre care și un cuptor rotativ pentru topire, precum și 500 de kilograme de materiale neferoase și peste 3 tone de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localității. Nu mai puțin de patru utilaje de mare tonaj ale REMAT au asigurat transportul materialelor confiscate, către platformele de depozitare autorizate.
    Controalele echipelor mixte vor continua în toată perioada care urmează, mai arată comunicatul de presă al Gărzii de Mediu.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro