Sari direct la conținut

Cu profesorii în stradă, Ciucă decapitează ANAF: Premierul a anunțat pe Facebook că i-a demis pe șeful Vămilor și pe cel al Agenției pentru Resurse Minerale

HotNews.ro
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți pe pagina de Facebook a Guvernului că l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan Mihei și că a luat act de demisiile șefilor ANAF – Lucian Heiuș (PNL) și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal. Decapitarea ANAF are loc în contextul în care Guvernul se confruntă cu greva profesorilor.

„Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni. L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale”, a scris premierul pe Facebook.

Este vorba de Bogdan-Lari Mihei, președintele Autorității Vamale Române susținut în funcție de PSD și de șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal, propus de PNL.

Reamintim că Lucian Heiuș și-a dat demisia luni seară după ce ar fi avut o discuție cu premierul.

Potrivit surselor HotNews.ro, Nicolae Ciucă i-ar fi spus lui Lucian Heiuș că la nivel public urmează să i se reproșeze slaba colectare a ANAF pentru bugetul statului. În replică, Heiuș i-ar fi spus premierului că nu are nicio vină că ministrul Finanțelor Adrian Câciu a făcut bugetul de stat „din pix, cu cifre umflate”.

După discuția cu Heiuș, cei doi șefi din ANAF Bogdan-Lari Mihei și Sorin Gal au fost chemați la Guvern și li s-a cerut să plece, susțin sursele citate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro