Sari direct la conținut

Val de atacuri cibernetice asupra Ucrainei, sunt afectate companii precum Naftogaz și Ukrposhta / Există și alte „victime”, a spus o sursă Reuters

HotNews.ro
Sediul FSB din Moscova, Foto: DreamsTime
Sediul FSB din Moscova, Foto: DreamsTime

Mai multe structuri importante ale statului ucrainean au raportat joi atacuri cibernetice asupra sistemelor lor, o sursă apropiată guvernului declarând pentru Reuters că în spate se află serviciile secrete rusești.

Compania energetică de stat ucraineană Naftogaz a anunțat că unul dintre centrele de date a fost lovit de un „atac cibernetic de amploare”. „Site-urile noastre și centrul nostru de apeluri sunt în prezent indisponibile”, a precizat aceasta pe Telegram.

Serviciul poștal național ucrainean Ukrposhta a raportat o „defecțiune tehnică semnificativă” în sistemele sale IT. „Noaptea trecută a avut loc un atac asupra infrastructurii informatice a partenerilor noștri”, a spus șeful Ukrposhta, Ihor Smeliansky.

Ukrtransbezpeka, o agenție de stat pentru siguranța transporturilor, care gestionează sistemul de trecere a frontierei pentru șoferii ucraineni, a raportat, de asemenea, probleme cu centrul său de date.

Un centru de conferințe și sistemul de vânzare a biletelor pentru căile ferate ucrainene de stat au raportat, de asemenea, suspiciuni de atacuri cibernetice.

O sursă apropiată guvernului ucrainean a declarat că au existat și alte „victime”, în principal în sectorul financiar și bancar, dar că politica guvernului este de a le dezvălui doar pe cele ale căror servicii au căzut.

Sursa Reuters a afirmat că responsabilii nu au fost încă identificați, dar că atacurile nu au fost „prea grave”, în comparație cu atacul major de la Kyivstar, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Ucraina.

„Ucraina se mișcă foarte repede pentru a restabili sistemele. De obicei durează câteva zile”, a declarat sursa, adăugând că atacatorii au fost „aproape sigur” hackeri asociați cu serviciul de informații rusesc FSB.

Foto articol: DreamsTime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro