Sari direct la conținut

Rafila anunță că „s-a ajuns la o înțelegere” privind salariile și sporurile cu sindicaliștii care au protestat în fața Guvernului

HotNews.ro
Protest al sindicaliștilor din sănătate în Piața Victoriei, Foto: Hotnews
Protest al sindicaliștilor din sănătate în Piața Victoriei, Foto: Hotnews

Guvernul a ajuns la o înțelegere cu sindicaliștii din sănătate care au protestat miercuri dimineață în fața sediului Executivului din Piața Victoriei, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un briefing de presă la Guvern. Executivul urmează să modifice Ordonanța 63/2023, aprobată pe data de 30 iunie, ce reglementează acordarea sporurilor salariale în sistem.

„S-a ajuns la o înțelegere privind modul de salarizare și de realizare a unor reforme”, a anunțat ministrul Sănătății.

Un nou miting de protest al angajaților din sistemul sanitar a avut loc miercuri, între orele 11:00 – 14:00, în fața sediului Guvernului. La protestul organizat de Federația Solidaritatea Sanitară au participat în jur de 1.500 de persoane, deși organizatorii anunțaseră prezența a 5.000 de manifestanți.

În jur de 1.500 de angajați din sistemul sanitar au protestat în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, nemulțumiți de nivelul salariilor și al sporurilor. Numărul participanților a fost mult sub cel anunțat de organizatori – federația sindicală Solidaritatea Sanitară – care spunea că în Piața Victoriei vor fi 5.000 de manifestanți.

Ca și la precedentele proteste ale angajaților din sănătate, la miting au participat asistenți medicali, infirmiere, brancardieri și personal auxiliar, nu și medici.

Protestatarii au cerut modificarea Ordonanței 63, adoptată recent de Guvern, ce reglementează nivelul sporurilor salariale din sistemul de sănătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro