Sari direct la conținut

Press report: ​România datorează refugiaților ucraineni 300 de milioane de lei. Grupul Wagner- „organizație educațională”. UBER România, despre „mașinile fantomă“ de la Aeroport

HotNews.ro
Barbat rasfoind ziarele la micul dejun, Foto: Ghislain & Marie David de Lossy / ImageSource / Profimedia
Barbat rasfoind ziarele la micul dejun, Foto: Ghislain & Marie David de Lossy / ImageSource / Profimedia

România datorează refugiaților ucraineni 300 de milioane de lei ● ​Bâlciurile lui Chirica, anchetate de DNA ● Întâlnire brutală cu un dezvoltator imobiliar ● Grupul de mercenari Wagner- „organizație educațională” ● UBER România, despre „mașinile fantomă“ de la Aeroportul Otopeni ● Faliment Euroins. Schimbările anului ● Biriş: Vedem anunţuri pe internet: „Preluăm firme cu datorii la stat“

Legea pensiilor speciale, amânată pentru la toamnă

Senatorii şi deputaţii nu vor mai fi chemați din vacanță pentru o sesiune extraordinară, cum anunțase premierul Marcel Ciolacu, pentru că amendamentele la legea pensiilor speciale nu sunt finalizate și trebuie discutate mai întâi la Bruxelles, iar oficialii europeni revin din vacanță după 21 august, au declarat miercuri, 16 august, surse politice pentru Libertatea.

​Bâlciurile lui Chirica, anchetate de DNA: contracte de 2.000.000 de euro, direcționate ilegal

Pentru concertele de Revelion, procedura de achiziție era inițiată de către Primăria Iași începând cu data de 15 decembrie și în unii ani chiar și după 20 decembrie. Niciun artist serios nu mai are agenda liberă pentru Revelion pe data de 15 sau 20 decembrie, dar totuși de fiecare dată Primăria Iași a găsit artiști pentru acest eveniment. Secretul? Radu Groza încheia contractele cu artiștii pentru concertele de la Iași cu 1-2 luni înainte. Apoi transmitea funcționarilor și lui Mihai Chirica lista cu artiștii disponibili, nume ce erau ulterior inserate în caietul de sarcini. Chiar dacă o firmă de impresariat ar fi vrut să participe la procedură, nu mai putea rezerva artiștii pentru că erau deja antamați de Groza cu mai mult timp înainte, scrie 7iasi.ro.

Întâlnire brutală cu un dezvoltator imobiliar: i-au dat 35.000 de euro pentru a fi umiliți.

O familie a plătit avans mai bine de o treime din prețul unui apartament în Copou Garden Residence, al dezvoltatorului Daniel Niculiță. Locuința valora 95.000 de euro și trebuia predată în martie 2022, conform antecontractului de vânzare-cumpărare.

În august 2023, blocul încă nu este intabulat, iar familia nu poate primi credit de la nicio bancă pentru acoperirea diferenței. Mai mult, Niculiță a mărit prețul: cere 125.000 de euro. La ultima negociere, dezvoltatorul a fost extrem de violent și i-a băgat în sperieți pe bieții cumpărători: „Ai adus banii? Nu-ți convine, ieși afară!”.

Tensiunile în cartierul lui Niculiță sunt foarte mari, proiectul fiind mult întârziat, iar proprietarii nu pot face acte, blocurile nefiind intabulate, scrie ReporterIS.

Viața în Oslo

Oslo este un oraș scump. Acest lucru se poate simți în orice, de la cumpărarea de produse alimentare (norvegienii vor merge din când în când în Suedia pentru cumpărături), la cumpărături de haine până la ieșirea la cină sau într-un bar. Dar din această cauză, veți învăța să fiți mai conștienți de banii pe care îi cheltuiți și exact unde îi cheltuiți. Veți începe să economisiți făcând cumpărături în piețele de vechituri și în magazine second hand și compensând cu activități care vă aduc bucurie, scrie Life.ro.

Grupul de mercenari Wagner s-a înregistrat în Belarus ca „organizație educațională”

Persoana juridică cu numele „Wagner Group” a fost înregistrată pe data de 3 august anul curent de către Comitetul executiv al districtului Osipovichi ca având sediul în satul Tsel. Satul face parte din districtul Osipovichi, parte componentă a regiunii Mogilev din Belarus. Grupul Wagner a declarat că singura sa activitate este cea educațională. În luna iulie au apărut informații potrivit cărora mercenarii Wagner au înființat o tabără pe teritoriul bazei din apropierea orașului Osipovichi, după rebeliunea de scurtă durată din luna iunie a organizației paramilitare conduse de Evgheni Prigojin, scrie Libertatea.

UBER România, despre „mașinile fantomă“ de la Aeroportul Otopeni: „Șoferii nu sunt angajații companiei“

Uber România a transmis la solicitarea Buletin de București că șoferii care fac ride sharing prin aplicație nu sunt angajații companiei, ci doar se ajută de ea pentru a transporta călători. Reacția companiei vine după ce Buletin de București a dezvăluit că la Aeroportul Otopeni au apărut mașini colantate în fals cu brandul aplicațiilor de ride-sharing, iar unii șoferi au început să anuleze cursele înainte să preia pasagerul pentru a negocia cash prețuri astronomice per kilometru, la fața locului.

„Încurajăm utilizatorii să raporteze orice situație neplăcută direct în aplicație. Echipa noastră de operațiuni analizează în mod constant datele generate de aplicație și identifică șoferii cu o rată mare de anulare a curselor”, se arată în răspunsul UBER România transmis la solicitarea Buletin de București.

Faliment Euroins. Schimbările anului pentru 1,8 milioane de șoferi

Circa 1,8 milioane de șoferi mai au încă asigurări RCA de la Euroins. În mod normal, acestea expiră automat pe 8 septembrie, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment, însă autoritățile se gândesc să prelungească acest termen până pe 8 decembrie, pentru a oferi șoferilor suficient timp să își găsească o altă asigurare, profitând și de existența celei deja cumpărate de la Euroins, scrie Economica.net.

Gabriel Biriş, avocat: Vedem anunţuri pe internet: „Preluăm firme cu datorii la stat“. Am văzut chiar şi un Range Rover negru pe care scria mare acelaşi anunţ, plus un număr de mobil… De ce ar prelua cineva firme cu datorii la stat? Şefii ANAF, DIICOT îşi pun întrebarea asta?

Îmi permit să mai menţionez şi eu un „elefant“ despre care vorbim mult prea puţin zilele acestea: EVAZIUNEA. Este omniprezentă. Vedem anunţuri pe internet: „Preluăm firme cu datorii la stat“. Am văzut chiar şi un Range Rover negru pe care scria mare acelaşi anunţ, plus un număr de mobil… De ce ar prelua cineva firme cu datorii la stat? Şefii ANAF, DIICOT îşi pun întrebarea asta?

Mergem să cumpărăm chiloţei sau hăinuţe de copii şi suntem întrebaţi la casă dacă vrem factură. Pentru chiloţei? Vedem cozi la biroul de emitere facturi de la supermarket. De ce?! Nu cumva a devenit un sport naţional ca „antreprenorii“, care îşi iau salariul pe microîntreprinderi, să pună totul acolo? Evită plata impozitului pe dividende, mai deduc şi TVA… Sigur că e sport naţional, se poate vedea din execuţia bugetară: încasările din impozitul pe microîntreprinderi au crescut masiv în ultimii ani (normal, şi mai e şi greu de evitat, că procentul e la veniturile firmei), dar încasările din impozitul pe dividende au cam scăzut. Cum aşa? Uite-aşa!, scrie Biriș în Ziarul Financiar

România datorează refugiaților ucraineni 300 de milioane de lei. În schimb, îi trimite la muncă

Aleksandra și părinții ei s-au trezit într-o țară străină cu ce au reușit să ia în grabă din casă. Cei trei au fugit pe 28 martie din Ucraina, la o lună de la izbucnirea războiului, și prima dată au mers în Bulgaria.

Le-a fost greu să găsească o locuință, dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de complicat: nu au putut lăsa în urmă câinele și pisica. Și mulți nu au vrut să le ofere o casă din acest motiv.

Familia a găsit într-un final un hotel care i-a acceptat cu cele două animăluțe. Dar, după câteva luni, a fost nevoită să o ia, încă o dată, de la capăt, după ce hotelul în care stăteau nu și-a mai putut permite să cazeze refugiații veniți din Ucraina.

Cu ajutorul unei voluntare de origine ucraineană stabilită în România, Aleksandra și familia ei au ajuns în Mamaia, la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Au primit cazare într-un alt hotel aflat pe litoralul Mării Negre, scrie PressHub.

Mihai Tudose, cetățean de onoare al Brăilei– propunerea primarului: „Distincție onorifică pentru podul peste Dunăre”

Propunerea îi aparține chiar edilului social-democrat, care vorbește despre „o distincție onorifică pentru cea mai mare investiție din România ultimilor 30 de ani”, cu referire la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, în contextul în care contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat în ultima zi de mandat ca premier a lui Mihai Tudose, scrie DeBrăila.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro