Sari direct la conținut

Tezaurul familiei

Evenimentul Zilei

Ferindu-se de neutralitate ca de tamiie, Ion Iliescu a spus adevarul: “Ce sint eu? Elvetia?”. Asa e. Ion Iliescu nu e Elvetia. E URSS. A fost si inainte, si dupa 1989, asa cum se poate citi in stenogramele publicate de “Cotidianul”. In 1991, el continua sa discute cu Gorbaciov de pe pozitii tovarasesti. Revolutia din Romania avusese loc, dar Iliescu ne credea tot in fata televizorului.

In urmatorii 14 ani, el a purtat doua coroane: Sef al Romaniei (cu o pauza) si al Familiei (fara pauza). Romania fiind acel loc in care Seful aduce oameni din mina la batut oraseni, iar in vremuri de pace se tunde. Dar Familia? Familia, care il recunoaste Sef de atita amar de ani doar pe Iliescu, e cea mai mare acumulare de capital a tarii.

In 1991, pe cind ii vorbea lui Gorbaciov despre “fortele dusmanoase”, Iliescu se temea ca locul lasat rece de activul de partid ar putea deveni bun public. In doi timpi, trei mineriade, un Bancorex si o RAFO, problema s-a rezolvat. Iliescu e azi Seful unei Familii care ii e si ii va fi genetic recunoscatoare pentru improprietarire.

Gasiti analizele la zi ale Familiei in lista pusa la punct de Coalitia pentru un Parlament Curat. Acolo, in conturi, vile si familii coproprietare, se afla mai toata bogatia tarii. Intravilanurile dlor candidati PSD sint intravenoasa care extrage aproape tot ce e bun si viu din pamint, industrii, paduri, banci, fonduri straine.

Cu o vorba pe care Iliescu trebuie ca o cunoaste de la scolile de partid: bogatiile solului si subsolului.

Cu asemenea oameni candideaza PSD si de un asemenea om sint condusi cei care candideaza. Iliescu nu vrea sa piarda puterea, subordonatii lui, avind tot, pot pierde tot.

Simplul fapt ca un om care a ratat rind pe rind toate sansele de a se trezi intr-o dimineata liber de mahmureala in care l-a lasat comunismul vrea sa conduca mai departe e cea mai periculoasa imprejurare politica a istoriei romanesti contemporane. Aici e aberatia. Intelegerea acestui act contra naturii trebuie sa limpezeasca mintea alegatorilor.

Iliescu vrea sa conduca din nou si, daca PSD va primi voturi suficiente, asa va fi. Iliescu va conduce, cu mina pe sforile ce vor pune in miscare orice pas si orice gind al viitorului prim-ministru. Brutalitatea morala fara limite a acestui om se va impune.

In cazul unei victorii a PSD, ea va deveni singurul mecanism politic in vigoare pe scena politica romaneasca. O incapatinare care incepe in anii ‘50 va confisca viitorul copiilor nascuti in 1986 si aflati pentru prima oara la urna de vot, acum, in 2004. Daca nu va fi oprita la alegeri, o rautate atit de profunda va deveni rautatea locului.

Cu ea vrem sa ne asezam in Europa? Dupa socotelile Familiei, da. Romania va exporta alte valuri de oameni tineri in statele Uniunii Europene, iar Familia, ramasa singura, acasa, va imparti si infuleca mai abitir. Chiar asa: de ce n-a emigrat nimeni din PSD? Pina si Guenther Verheugen a fost nevoit sa accepte, in ultimul ceas, ca nu poti face cadouri unei asemenea trupe.

Comisarul european s-a corijat. Nu mai incheiem negocierile pe 24. Adrian Nastase nu-si va mai putea prezenta la televiziune triumful european si va avea timp pentru o dezbatere cu Basescu.

La un singur lucru ar fi de folos, macar acum, Familia si Seful ei.

Ion Iliescu ar face bine sa intervina, pe baza relatiilor lui la Moscova, pentru a mijloci un schimb: Familia si averile ei contra Tezaurului romanesc incuiat la Moscova dupa primul razboi mondial. Valorile contabile sint apropiate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro