Sari direct la conținut

UPC se retrage din Asociatia Cablistilor in contextul in care Digi 24, postul TV al RCS&RDS, s-a declarat liber la retransmisie pe toate retelele de cablu

HotNews.ro

UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat luni retragerea sa din cadrul Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (A.C.C.) incepand cu data de 1 februarie 2014. UPC spune ca a luat aceasta decizie in urma analizarii activitatii din ultima perioada a Asociatiei si in contextul unor declaratii recente ale presedintelui ACC, Radu Petric, declaratii facute in numele asociatiei, care nu sunt in acord cu pozitia UPC”. Totul are loc in contextul in care Digi 24, postul TV al RCS&RDS, s-a declarat recent liber la retransmisie pe toate retelele de cablu.

Iata comunicatul de presa transmis luni de UPC Romania:

  • „UPC Romania anunta retragerea sa din cadrul Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (A.C.C.) incepand cu data de 1 februarie 2014. Aceasta decizie a venit in urma reevaluarii, de catre UPC Romania, a strategiei A.C.C. si in urma analizarii activitatii din ultima perioada a Asociatiei.
  • In acest context, dorim sa mentionam ca declaratiile recente ale domnului Radu Petric, Presedinte A.C.C., declaratii facute in numele asociatiei, nu sunt in acord cu pozitia UPC Romania si nu reprezinta punctul de vedere al companiei noastre”.

Radu Petric a declarat luni pentru Mediafax ca a facut declaratiile referitoare la intrarea Digi 24 in lista „must carry” dupa ce UPC Romania anuntase ACC ca se va retrage din asociatie

Mediafax subliniaza luni ca UPC Romania nu precizeaza exact despre ce declaratii este vorba, insa, pe 5 februarie, Radu Petric a declarat, pentru paginademedia.ro, ca nu vede in ce masura intrarea televiziunii Digi 24 in lista „must carry” ar denatura interesele celorlalti operatori de cablu concurenti.

Radu Petric a facut aceste afirmatii dupa ce, pe 4 februarie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a stabilit lista televiziunilor „must-carry”, ce trebuie retransmise obligatoriu in 2014 de toti cablistii din Romania, printre posturile nou intrate in aceasta lista numarandu-se si televiziunea de stiri Digi TV.

Pe de alta parte, contactat, luni, de agentia MEDIAFAX, Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, a spus ca nu a avut cu reprezentantii UPC Romania o discutie foarte detaliata privind decizia lor de a se retrage din ACC.

  • „Nu am avut din punctul asta de vedere o discutie extrem de detaliata si pe noi ne-au anuntat ca vor sa se retraga din ACC exact cu motivatia pe care o aveti in comunicatul de presa, deci nu am informatii punctuale sau in detaliu despre ce este vorba. Adevarul este ca, in ultima vreme, asociatiile profesionale in general au o mare problema sa isi justifice existenta, pentru ca nu prea exista dialog cu autoritatile. Prima sarcina a unei asociatii profesionale este sa faca tot ceea ce poate pentru a promova un mediu fiscal si legislativ favorabil industriei, or, in ultima vreme, nu suntem singura asociatie care se plange ca nu exista niciun fel de dialog la nivelul autoritatilor si atunci o companie cu investitori straini se simte destul de putin reprezentata. Ma gandesc. Dar, inca o data, astea sunt speculatii, nu am niciun fel de informatii”, a spus Radu Petric.

Intrebat daca reprezentantii UPC Romania i-au reprosat in mod direct afirmatiile facute cu privire la intrarea Digi 24 in „must carry”, Radu Petric a spus ca el a facut declaratiile referitoare la intrarea Digi 24 in lista „must carry” dupa ce UPC Romania anuntase ACC ca se va retrage din asociatie.

„Lucrurile sunt ca timp diferite. Ei se retrag cu 1 februarie, dar anuntul pentru noi l-au facut ceva mai devreme. Declaratiile mele au fost la sfarsitul saptamanii trecute. Acum este anuntul public facut de UPC, dar anuntul catre asociatie a fost facut inainte de 1 februarie”, a spus Radu Petric pentru Mediafax.

Petric a mai precizat pentru Mediafax ca, dupa retragerea UPC Romania, cel mai mare membru al asociatiei este compania RCS&RDS. El a mai spus ca din ACC fac parte aproximativ 50 de companii, reprezentand aproximativ 45% din piata de cablu din Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro