Utile: Greselile pe care le fac parintii in alimentatia copiilor; Ce mesaje transmit unghiile in legatura cu sanatatea ta; De ce nu trebuie sa amani vizita la medic daca ai o durere de spate sau de articulatii
De ce nu trebuie sa amani vizita la medic daca ai o durere de spate sau de articulatii. Desi la nivelul perceptiei sunt considerate afectiuni ale batranilor, bolile reumatice afecteaza intr-o masura importanta populatia activa, tineri si chiar copii. Categoria bolilor reumatice include peste 200 de forme, in Romania existand peste 600.000 de persoane (3% din populatie) ce prezinta una dintre formele bolii, printre cele mai frecvente fiind poliartrita reumatoida, spondiloartritele si artropatia psoriazica. In cazul durerii de spate de tip inflamator, durata de timp in care se stabileste diagnosticul corect poate ajunge si la 10 ani, ceea ce categoric duce la agravarea bolii. Cu cat trece mai mult timp pana la inceperea tratamentului adecvat pentru tipul de durere de spate de care sufera, cu atat persoana in cauza este mai predispusa unor leziuni ireversibile, care pot avea un impact negativ asupra activitatilor sale zilnice, potrivit Doctorul Zilei.
Obiceiuri zilnice care te imbolnavesc de cancer pulmonar. 1. Grasimi saturate – un studiu realizat in anul 2017 a constatat faptul ca riscul de cancer este asociat cu un consum ridicat de grasimi saturate la persoane care au renuntat la fumat. 2. Suplimente cu betacaroten – un studiu realizat in 2009 a demonstrat faptul ca betacarotenul, ce se gaseste in morcovi, castraveti sau spanac, conduce la un risc crescut al dezvoltarii cancerului pulmonar. 3. Carbohidrati rafinati – zaharurile continute in carbohidrati pot creste nivelul glicemiei si pot provoca modificari hormonale care declanseaza cancerul pulmonar, potrivit DivaHair.
Greselile pe care le fac parintii in alimentatia copiilor. Parintii aloca un buget lunar destul de mic atunci cand vine vorba de pachetul de la pranz cu care isi trimit copiii la scoala si uita sa verifice colorantii, sulfitii, conservantii si amplificatorii de gust pe care produsele destinate celor mici le contin. In primul rand, parintii ar trebui sa evite sa le cumpere copiilor snack-uri sau dulciuri procesate care contin coloranti, conservanti, sulfiti, amelioratori sau amplificatori de gust, sa aleaga alimente bogate in fibre si proteine care sa le sustina cresterea si, de asemenea, sa fie foarte atenti la cantitatea de zahar pe care produsul respectiv o contine, existand o diferenta de indice glicemic intre un indulcitor rafinat si fructoza naturala din fructe, informeaza CSID.
Uite de ce este bine sa mananci spanac. Leac pentru zeci de afectiuni, spanacul creste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui. Aceasta planta este o sursa excelenta de vitaminele K, A, C, B, acid folic, dar si de magneziu, fier si mangan. Dieta: O cana de spanac contine aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de fibre care ajuta la digestie, previn constipatia, echilibreaza zaharul din sange si ofera senzatie de satietate. Cancer: Flavonoidele din spanac incetinesc diviziunea celulara in cazul cancerului de stomac si de piele. Mai mult, planta ofera o protectie importanta impotriva aparitiei cancerului agresiv de prostata, scrie Click!
Ce mesaje transmit unghiile in legatura cu sanatatea ta? Forma, textura si culoarea unghiilor tale reprezinta informatia ce descrie starea sanatatii tale. In timp ce unele simptome sunt inofensive, altele dezvaluie boli cronice, inclusiv cancer! Unghiile reflecta starea noastra generala de sanatate. Schimbarile unghiei, cum ar fi decolorarea sau ingrosarea semnaleaza afectiuni ale ficatului sau rinichilor, ale inimii sau ale plamanilor, anemie sau diabet. Sunt cateva simptome importante care ar trebui sa va puna pe ganduri. 1. Afectiuni hepatice – unghiile devin opace, albe; 2. Boli renale – jumatate de unghie are o nuanta deschisa (alba) si cealalta jumatate este sanatoasa, de culoare roz. Citeste mai mult pe Doctorul Zilei.
Alimente care provoaca arsuri la stomac. Arsurile la stomac sunt cauzate de cantitatea mult prea mare de acid din stomac sau de alte tulburari digestive. Pe langa alimentatie, care este principala cauza a arsurilor la stomac, vinovati mai sunt stresul si stilul de viata dezorganizat. Ciocolata este consumata de toata lumea datorita continutului ridicat de antioxidanti. Cu toate acestea, mancata in exces poate declansa refluxul acid din cauza continutului ridicat de grasimi si stimulenti. Acesti stimulenti includ cofeina si teobromina, care este un alcaloid xantinic prezent in boabele de cacao, de cafea si in frunzele de ceai. Ambele sunt legate de o crestere a cantitatii de acid produsa de sistemul digestiv, potrivit Click!