Sari direct la conținut

Veniturile Romtelecom au scazut cu 4,9%, iar ale Cosmote cu 3,9%, in primele noua luni din 2013. Cei doi operatori au avut impreuna venituri de peste 782,4 milioane euro

HotNews.ro
Fostul Romtelecom, absorbit de Orange, Foto: Romtelecom
Fostul Romtelecom, absorbit de Orange, Foto: Romtelecom

Romtelecom a inregistrat venituri de 446,8 milioane de euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 4,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile Cosmote au scazut cu 3,9% in aceeasi perioada de referinta, conform datelor financiare prezentate vineri de grupul elen OTE. La Romtelecom, scaderea abonatilor de voce s-a stabilizat la 3,8% in trimestrul al treilea 2013, fiind cresteri pe internet si TV, in timp ce la Cosmote numarul clientilor (n.a SIM-uri valabile) a scazut cu 5,1% pana la aproape 6,1 milioane de clienti, dar ARPU (venitul mediu per utilizator) a crescut cu 0,7%.

In trimestrul al treilea 2013, Romtelecom si-a mentinut pozitia stabila pe piata, raportand venituri de 152,6 milioane euro, cu 0,6% mai reduse fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  • „In acest trimestru, Romtelecom a continuat sa raporteze rate de crestere in principalele zone de interes strategic. Astfel, concentrarea companiei asupra segmentelor de televiziune si Internet se reflecta in cresterea numarului de clienti, in timp ce, pe segmentul dedicat companiilor, Romtelecom si-a consolidat pozitia ca jucator ITC important”, a declarat Anastasios Tzoulas, Chief Financial Officer Romania.

Mai exact, numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 3,8% pana la 2,27 milioane linii fixe, in timp ce numarul utilizatorilor de internet a crescut cu 4,8% pana la 1,23 milioane abonati, iar numarul abonatilor de servicii TV (cablu, DTH si IPTV) a crescut cu 7,2% pana la peste 1,32 milioane abonati.

La 30 septembrie 2013, Romtelecom avea 7098 de angajati, in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada din 2012.

La finalul lui septembrie 2013, numarul total de clienti ai Cosmote Romania, inclusiv Zapp, a fost de 6,1 milioane clienti (n.a. SIM-uri valabile), din care 25,4% abonati. Cifra reprezinta o scadere cu 5,1% fata de aceeasi perioada din 2012, cand Cosmote avea peste 6,38 milioane de clienti. Pe de alta parte, Cosmote spune ca ARPU (venitul mediu per utilizator) a crescut cu 0,7% in primele 9 luni ale 2013 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita lansarii de oferte competitive.

  • „Acest trimestru a fost marcat de numeroase realizari pentru Cosmote Romania, cum ar fi semnarea imprumutului cu BERD – prin care ne-am consolidat resursele, astfel incat sa putem urma un plan optim de investitii pentru dezvoltarea serviciilor in banda larga – sau lansarea noului nostru portofoliu de abonamente, prin care am simplificat radical experienta telefoniei mobile”, a spus Anastasios Tzoulas, Chief Financial Officer Romania.

In privinta lantului de distributie nationala, Cosmote avea aproximativ 510 puncte de vanzare in intreaga tara la finalul lunii septembrie 2013. Al treilea mare operator mobil in functie de numarul de clienti a mai anuntat ca in prezent are o retea de date 3G de inalta calitate, cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 212 de orase si peste 3.100 de localitati din Romania, acoperind 62,85% din populatie. Viteze de pana la 21,6 Mbps HSPA+ sunt disponibile in 248 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera 78,36% din populatia Romaniei. De asemenea, compania ofera acoperire 4G pentru 90% din Capitala, alaturi de Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi, Sinaia, Busteni si Predeal.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro