Sari direct la conținut

Verificare ANAF: O firmă care se ocupă de creșterea animalelor nu a plătit nici impozit pe venit de 3% și nici pe profit

HotNews.ro
ANAF, Foto: © Peter Williams | Dreamstime.com
ANAF, Foto: © Peter Williams | Dreamstime.com

ANAF face și verificări documentare care constau în efectuarea unei analize de coerenţă a situaţiei fiscale a contribuabilului pe baza documentelor existente la dosarul fiscal, precum şi pe baza oricăror informaţii şi documente transmise de terţi sau deţinute de organul fiscal.

În luna august 2024, Fiscul a făcut o astfel de verificare la o firmă care se ocupa de creșterea altor animale (cod CAEN 0149), adică:

  • creșterea și reproducția animalelor semi-domesticite și a altor animale: păsări (cu excepția păsărilor domestice), struți și emu, insecte, reptile, iepuri,
  • producția de piei cu blană, piei de reptile sau de păsări provenite din activitatea fermelor
  • creșterea albinelor ori a animalelor de companie (cu excepția peștilor): pisici, câini, hamsteri, păsări (de exemplu papagali), etc.

Conform documentului consultat de HotNews.ro, ANAF a constatat că în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022 societatea a înregistrat venituri pentru care avea obligația de a calcula și declara impozit pe veniturile microîntreprinderilor cu cotă de 3%, aceasta fiind înregistrată ca plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Cum la 31 decembrie 2022 nu mai îndeplinea toate condițiile pentru a fi plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, Fiscul a stabilit că trebuia să datoreze și impozit pe profit începând cu 1 ianuarie 2023.

În plus, societatea a înregistrat în debitul contului 461 (debitori diverși) sume pentru care nu au fost prezentate documente justificative prin care să se facă dovada că ar fi fost executată o contraprestație în folosul firmei, astfel încât să justifice natura plății acelor sume și utilizarea în scopul desfășurării activității.

Prin urmare, firmei i s-au calculat impozitele aferente neplătite, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere. În ceea ce privește contul pentru debitori diverși, i s-a calculat un impozit suplimentar pe veniturile din alte surse.

Secretul fiscal impiedică ANAF să ofere mai multe detalii cu privire la astfel de verificări, cum ar fi sumele ori numele societăților.

Dacă nu a plătit, poate beneficia de amnistie fiscală, urmând să i se șteargă dobânzile și penalitățile dacă plătește impozitele respective.

Sursă foto: Dreamstime.com

Vezi și: Un român care creștea animale, pus de ANAF la plata TVA, impozitului pe venit, CAS și CASS / Dacă nu a plătit, poate beneficia de amnistie

Românii pot aplica pentru ștergerea dobânzilor, penalităților și a unei părți din datorie / Procedura amnistiei, în Monitorul oficial

Amnistia fiscală. Guvernul a adăugat noi condiții. Noua formă a OUG, în Monitorul Oficial

Un medic nu a depus timp de 6 ani Declarația unică și nu a plătit nimic la Stat / Ce decizie a luat ANAF

Greșeala unui IT-ist controlat de ANAF în privința TVA / Altul nu și-a declarat câștigul din criptomonede

O persoană fizică care vindea lemne a fost pusă de ANAF să plătească TVA

Un român care a vândut fiare vechi în Franța, pus de ANAF să plătească impozit pe venit, CAS și CASS

Ai vândut terenuri? Atenție la TVA. Ce a pățit un român controlat de ANAF

Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF / Ce decizie a luat Fiscul

Un român care creștea animale, pus de ANAF la plata TVA, impozitului pe venit, CAS și CASS / Dacă nu a plătit, poate beneficia de amnistie

Un samsar care nu și-a declarat veniturile, pus de ANAF să plătească TVA, impozit pe venit, CAS și CASS

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro