Sari direct la conținut

Victor Ponta: Cred ca Basescu avea demult terenul din Calarasi, acum a vrut sa il albeasca. / Bugetul pe 2014 – construit pe baza a ceea ce am reusit in acest an ca si crestere economica. Nicio taxa nu a fost modificata

HotNews.ro
Victor Ponta la RTV, Foto: Captura RomaniaTV
Victor Ponta la RTV, Foto: Captura RomaniaTV

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Romania TV, ca, dupa parerea sa, presedintele Traian Basescu avea terenul de la Calarasi de mai multa vreme, dar ca acum a decis sa il treaca in proprietatea familiei sale. „Eu cred ca avea acest teren demult si acum a vrut sa il albeasca, ca sa va spun direct. (…) Spre finalul mandatului s-a gandit sa treaca cumva pe numele familiei niste proprietati pe care probabil ca lucra mai de mult la ele.” Primul ministru a mai afirmat ca bugetul pe anul 2014 a fost construit de Guvern pe baza a ceea ce s-a reusit in 2013, ca si crestere economica, dar si pe ce se poate previziona pentru 2014, a declarat duminica premierul Victor Ponta. Premierul a adaugat ca nicio taxa nu a fost modificata.

Referitor la terenul din Calarasi al sefului statului, Ponta afirma ca „Eu asta cred. Dar cred de asemenea ca presedintele tarii, prin functia pe care o ocupa, daca nu are absolut nimic de ascuns, cred ca ar trebui sa salute formarea comisiei (de ancheta – n.red.). Totusi, aceasta vehementa a oamenilor din jurul sau impotriva comisiei sigur ca nu face decat sa accentueze suspiciunea este ceva de ascuns acolo”, potrivit Agerpres.

Premierul a sustinut insa ca aceasta este o parere personala. ‘Am vazut ca si consilierul guvernatorului BNR are pareri personale, am si eu dreptul la pareri personale’, a precizat primul-ministru.

Intrebat daca presedintele ar fi cumparat terenul prin intermediari, Victor Ponta a raspuns ca „este o ipoteza, care nu poate fi verificata decat de catre comisia parlamentara de ancheta”.

Bugetul pe anul 2014 a fost construit de Guvern pe baza a ceea ce s-a reusit in 2013, ca si crestere economica, dar si pe ce se poate previziona pentru 2014, a mai declarat duminica premierul Victor Ponta. Premierul a adaugat ca nicio taxa nu a fost modificata.

”Bugetul pentru 2014 a fost construit de catre Guvern si este in discutia Parlamentului, asa cum s-a intamplat de fiecare data in ultimii 23 de ani, pe baza a ceea ce am reusit in 2013, ca si crestere economica, si pe baza a ceea ce putem previziona pentru 2014. Cele mai importante prevederi ale bugetului se refera la faptul ca peste 5 milioane de pensionari (…) vor avea o crestere de 3,76%, poate ca nu suna impresionant, dar sa nu uitam ca au fost doi ani, 2010-2011, in care li s-a taiat din pensii. Nu doar ca am dat inapoi ceea ce li s-a taiat, dar si reusim in fiecare an sa adaugam ceva important. De asemenea avem in bugetul pe 2014 aproape 3 miliarde de lei, aproape 750 de milioane de euro, bani care vor merge catre profesori, catre diversi functionari publici, care au castigat procesele cu Guvernul Romaniei pentru taierile din 2010, in special insa spre profesori vor merge acesti bani”, a spus Ponta, la RTV, potrivit Agerpres.

El a precizat ca in buget sunt prevazuti bani si pentru cresterea veniturilor medicilor rezidenti. ”Avem banii prevazuti pentru cresterea semnificativa a veniturilor rezidentilor, pentru ca situatia rezidentilor in Romania era intr-adevar rusinoasa, niste venituri extrem de mici, dupa sase ani de facultate foarte grea pentru inca o perioada, intre doi si sapte ani de rezidentiat. De asemenea toti profesorii debutanti (…) vor avea si ei o crestere importanta. Se creste salariul minim, de la 800-850, dupa aceea 900 de lei, de la 1 iulie, avem banii pusi pentru proiectele importante Comarnic-Brasov, Autostrada Transilvania”, a aratat premierul.

Premierul a adaugat ca nicio taxa nu a fost modificata. „Nicio taxa nu a fost modificata, cota unica ramane 16%, TVA-ul nu doar ca nu a fost crescut, dar ramane scazut pentru produsele de panificatie si incercam sa-l scadem pentru alte produse alimentare. Zona de conflict pe care a identificat-o presedintele se refera la o politica fiscala practicata in intreaga Europa, e vorba de 7 eurocenti pentru fiecare litru, e un element extern, nu are legatura cu noi. Datorita scaderii pretului barilului, efectul pentru cei care se duc sa puna benzina va fi aproape de zero. Exista o analiza pe plan mondial, legata de situatia din Iran, consumul la nivel mondial, previziunile sunt de scadere a pretului barilului, negociem cu companiile producatoare, incat impactul pentru cetateanul care are masina sa fie aproape de zero”, a mai spus prim-ministrul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro