Sari direct la conținut

​VIDEO Compania cumparata de Facebook cu doua miliarde dolari a prezentat un nou prototip de "ochelari" pentru realitate virtuala

HotNews.ro
Oculus Crescent Bay, Foto: Oculus VR
Oculus Crescent Bay, Foto: Oculus VR

​Oculus, compania care a creat mai multe dispozitive vizuale pentru realitate virtuala, a prezentat un nou prototip la care calitatea imaginilor este mai buna, timpii de raspuns sunt mai mici, iar sunetul este integrat in dispozitiv. Oculus, pentru care Facebook a paltit doua miliarde dolari in primavara, nu are inca un produs care sa fie vandut pentru consumatori, ci il furnizeaza doar dezvoltatorilor de aplicatii, in special jocuri video.

Prototipul Crescent Bay a fost prezentat la Hollywood, iar seful companiei spune ca suntem in fata unui moment de referinta „Astazi in sfarsit se intampla. Realitatea virtuala e aici”, spune Brendan Iribe, CEO Oculus.

Crescent Bay ofera tracking la 360 de grade, rezolutie mult mai buna si sunet integrat „Slava domnului, este si mai usor”, mai spune seful companiei, facand referire la criticile legate de terminalele precedente care erau obositor de greu de purtat mai mult timp.

Oculus. compania care a creat ochelarii ce ofera perceptia de realitate virtuala a intrat in atentia publicului dupa ce Facebook a anuntat in martie ca o va cumpara cu doua miliarde dolari.

Start-up-ul Oculus VR este creatia lui Palmer Luckey un entuziast al aplicatiilor de realitate virtuala, iar prototipul ce sta la baza achizitiei este Oculus Rift. Vorbim practic de un fel de ochelari ma mari ce iti permit sa percepi realitatea virtuala in jocurile video. Acesti ochelari, testati pana acum mai ales la jocuri video, se pot dovedi utili si in lucruri serioase, domeniile care se preteaza fiind diverse, de la arhitectura, la invatamant.

Intr-un exemplu de aplicatie interesanta s-a anuntat in primavara ca armata norvegiana testeaza acesti ochelari speciali care le permit tanchistilor sa vada in timp real tot ce se intampla in jurul lor,

Totusi, Oculus nu a lansat pe piata niciun produs care sa poata fi cumparat de publicul larg, insa prototipurile lansate pana acum au ajuns la 100.000 de dezvoltatori din 130 de tari, sustin oficialii companiei. Nu a fost anuntata data lansarii primului produs, insa momentul nu e prea indepartat „Ne indreptam cu viteza spre versiunea de consumer”, spune seful companiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro