Sari direct la conținut

VIDEO/UPDATE Orange intra pe piata TV, mizand pe continut si calitate: 100 de canale TV, din care peste 40 sunt in format HD

HotNews.ro
Preturile Orange TV, Foto: HotNews.ro
Preturile Orange TV, Foto: HotNews.ro

Orange a anuntat marti, 11 iunie, intrarea pe piata TV din Romania, prin servicii care vor putea fi receptionate atat prin satelit, cat si prin internet pe PC-uri, laptopuri si in curand si pe tablete si smartphone-uri, prin reteaua mobila 4G. Liderul pietei de telefonie mobila va oferi 100 de canale TV, dintre care peste 40 sunt in format HD, mai multe decat prin orice alta platforma DTH din Romania, iar dintre acestea, 26 de canale sunt oferite in premiera pe piata locala.

Disponibil acum pe televizor si computer, prin satelit si prin internet, iar in curand pe smartphone si tableta, serviciul Orange TV ofera acces la cel mai mare numar de canale HD din Romania, peste 40 de canale HD, dintre care 26 de posturi in premiera pe piata in format HD, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila.

VIDEO Motivele pentru care Orange a intrat pe piata TV

  • Romanii cumpara servicii TV – 85,1% grad de penetrare servicii TV platite
  • Consumul de continut TV este de doua ori mai mare in Romania decat in restul lumii:in medie un roman petrece 5 ore si 30 minute pe zi la TV. In Europa, media este de peste 3 ore.
  • In medie, in Romania sunt 1,64 de televizoare pe gospodarie. Asta inseamna ca in multe gospodarii sunt doua sau mai multe televizoare.
  • 80% dintre televizoarele vandute in ultimii doi ani, in Romania, au fost televizoare HD. Circa 15% dintre televizoarele din Romania sunt HDTV

Canalele TV sunt transmise prin intermediul satelitului SES Astra, pozitionat pe orbita Pamantului la 31,5 grade E, coordonate care asigura cea mai extinsa acoperire si cel mai puternic semnal la nivelul intregii tari. Totodata, antena de receptie, cu dimensiuni reduse si capacitate puternica de preluare a semnalului, amplasata la domiciului clientului, asigura o calitate excelenta a semnalului audio-video.

In plus, serviciile de internet mobil de mare viteza le ofera clientilor Orange posibilitatea sa urmareasca in direct atat posturile lor TV favorite, cat si filme sau emisiuni inregistrate, oriunde s-ar afla, pe orice dispozitiv, totul cu un singur abonament Orange TV.

VIDEO Pe ce mizeaza Orange

  • „(…) prin Orange TV oferim un continut variat, disponibil pe mai multe tipuri de ecrane, o transmisiune prin satelit cu cel mai bun semnal audio-video, cel mai mare numar de programe HD din Romania, posturi TV in premiera in Romania, si punem la dispozitia clientilor nostri echipe de asistenta si service dedicate, instruite la standardele Orange”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.
  • „Folosim pentru acest serviciu satelitul SES Astra, care ne ofera un mare avantaj pentru piata din Romania. Avem mult mai mult semnal decat orice furnizor DTH din piata. Concret, semnalul DTH receptionat la nivel national este mai puternic si mai putin afectat de conditiile meteo. Functioneaza foarte bine cand ploua afara, ceea ce este foarte important pentru acest tip de serviciu. In al doilea rand, oferim un numar impresionant de canale TV in format HD – 40 de canale TV in format HD (…)”.

Cei interesati pot alege unul dintre cele trei abonamente disponibile, Local HD, World HD sau Universe HD, care ofera acces la canale romanesti si internationale, precum si la canale de interes general, de stiri, muzica, filme, sport, documentare ori canale TV pentru copii, intr-un mix optim de canale HD si SD.

Serviciul Orange TV prin satelit permite restrictionarea accesului copiilor la oricare dintre canale si configurarea a pana la 5 liste personalizate de canale favorite, in care posturile TV pot fi ordonate in functie de preferinte.

Cat costa pachetele Orange TV si ce costuri suplimentare sunt

Orange TV este disponibil tuturor celor interesati, indiferent daca sunt sau nu abonati Orange in prezent, si nu implica folosirea altor servicii din portofoliul Orange. Utilizatorii pot alege un contract pe 12 sau 24 de luni la Orange shop, precum si in magazinele partenere Orange din toata tara.

Tarifele pentru un abonament pe 24 de luni pornesc de la 5 euro (TVA inclus), in functie de pachetul ales, la care se adauga taxele aferente echipamentului si punerii in functiune a serviciului. Abonatii Orange beneficiaza de o reducere de pana la 30%, aplicata pachetului pentru care opteaza, precum si de instalare gratuita. Astfel, costul unui abonament poate varia intre 3,5 si 9,6 euro (TVA inclus).

  • Pachetul Local HD cuprinde 36 de canale TV, dintre care 6 sunt HD, iar taxa lunara pentru un contract de 24 de luni este 5 euro.
  • Pachetul World HD cuprinde 65 de canale TV, dintre care 19 sunt HD, iar taxa lunara pentru un contract de 24 de luni este de 8 euro.
  • Pachetul Universe HD cuprinde 95 de canale TV, dintre care 37 sunt HD, iar taxa lunara pentru un contract de 24 de luni este 12 euro.
  • UPDATE: Pentru o perioada contractuala de 12 luni, cele trei pachete TV – Local, World si Universe – costa: 6 euro/luna, 9 euro/luna si respectiv 13 euro/luna, conform informatiilor Orange Romania.

Pentru 100 de canale, cei interesati pot sa achizitioneze suplimentar optiunea SuperNights HD (filme pentru adulti) care cuprinde 5 canale HD, pentru o taxa lunara de 2,5 euro.

Utilizatorii mai au de platit si o taxa de instalare Orange TV20 de euro si o taxa de activare Orange TV20 de euro, taxe care se platesc o singura data la activarea contractului. Pentru abonatii Orange, operatorul nu percepe aceste taxe.

De asemenea, pentru a putea folosi serviciul Orange TV, este nevoie de urmatoarele echipamente: receiver HD, TV card si kitul de antena. Aceste echipamente sunt oferite in chirie, pentru care se percepe o taxa lunara de 3 euro. Canalele HD sunt disponibile pe orice tip de televizor.

Dezvoltat in cadrul unor parteneriate puternice realizate cu furnizori cu expertiza la nivel international, precum SES Astra, GlobeCast (parte din grupul Orange), Dailymotion (parte din grupul Orange), Viacces-Orca (parte din grupul Orange), Dishstone si Samsung, serviciul Orange TV face parte din strategia grupului Orange de a oferi clientilor acces la servicii de continut pe toate tipurile de ecrane disponibile.

VIDEO Ce contin pachetele TV si la ce preturi:

  • Cum functioneaza Orange TV pe computer

La acest moment, canalele TV pot fi urmarite si prin internet, pe desktop sau laptop, folosind Internet Explorer 8, 9 sau 10 si ultimele versiuni Firefox, Chrome si Safari, conform informatiilor operatorului.

  • „Serviciul Orange TV este disponibil prin internet (OTT) dupa instalarea echipamentului TV la locatia aleasa si poate fi folosit pe maxim 3 dispozitive dintre care 2 pot functiona in acelasi timp. Traficul de internet depinde de furnizorul de internet folosit si de tarifele acestuia. Pentru a accesa programele Orange TV pe laptop sau desktop trebuie sa ai un cont online Orange. Daca ai deja unul, inregistreaza-te in aplicatie si alege sa folosesti serviciul Orange TV cu numele de utilizator existent, din sectiunea abonamente si optiuni.
  • Daca nu ai cont online, iti poti crea unul pe www.orange.ro/contul-meu. Apoi introdu codul de abonat pentru abonamentul Orange TV in campul dedicat si alege sa folosesti serviciul TV cu numele de utilizator pe care tocmai l-ai creat. Dupa ce ai urmat pasii de mai sus, intra pe tv.orange.ro si urmareste canalele preferate”, se precizeaza in brosura de folosire a serviciului Orange TV.

DEMO DTH (prin satelit):

DEMO OTT (Over The Top – pe computer):

Prin serviciile TV care vor fi vandute incepand de miercuri, 12 iunie, Orange devine al cincilea furnizor DTH din tara. La finele anului 2012, pe piata de televiziune prin satelit (DTH) din Romania activau trei mari furnizori: RCS&RDS, Romtelecom si Focus Sat (UPC). In acest an, o noua platforma de televiziune digitala prin satelit, numita Freesat, a fost lansata pe piata locala de catre o companie romaneasca (Freesat SRL din Oradea) in colaborare cu compania franceza Eutelsat, la un pret de 99 lei pe an (TVA inclus), echivalentul a 8,25 lei pe luna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro