VIDEO Victor Ponta: Am fost trei zile intr-o vizita privata in Italia. Subiectul vizitei Victoriei Nuland e unul confidential / Trebuie sa avem un parteneriat strategic cu China / Basescu si cozile lui de topor – Macovei, Morar, Papici – au facut dosare politice
Premierul Victor Ponta a explicat duminica seara, in emisiunea „Sinteza zilei” (Antena 3), motivul pentru care a lipsit din tara in momentul vizitei in Romania a subsecretarului de stat american Victoria Nuland: „Aveam programata o vizita privata in Italia, am fost trei zile acolo cu sotia, ocazie cu care m-am intalnit si cu omologul meu, liderul partidului de guvernamant din Italia. Stiam care este subiectul principal al vizitei dnei Nuland, un subiect important in relatia Romania-SUA despre care am discutat si la ultimul CSAT cu seful statului, cu sefii serviciilor, un subiect care e nepublic, confidential si despre care nu putem sa dam detalii acum”. Intrebat si daca isi mentine declaratiile referitoare la condamnarea lui Nastase, Ponta a raspuns ca „Am spus clar ca procesele penale impotriva lui au fost incepute de Macovei si Morar, scopul lui Basescu si a clicii lui fiind acela de a ingropa omul politic Adrian Nastase. E o realitate, ce legatura are cu independenta justitiei?”. „Cred foarte tare ca, fara a politiza in niciun fel independenta justitiei, trebuie sa discutam. Ideea ca vine cineva si ne baga pumnul in gura – nu aveti voie sa discutati, nu aveti voie sa vorbiti – e o idee tipica totalitara”, a mai spus el.
- Victor Ponta a mai anuntat ca acciza la carburanti ar putea fi aplicata incepand din aprilie: „Cred ca acciza e o solutie care afecteaza destul de putini oameni, pe care o putem folosi pentru a face bine in sanatate, educatie, autostrazi, care sunt importante pentru noi toti.”
- USL ramane unita si are un obiectiv comun in 2014: inlaturarea regimului Basescu, a mai declarat premierul.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/05c3778b59eb8d7e6e23ad0cb809e90c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Declaratiile lui Victor Ponta:
- 2014 o sa fie un an foarte bun, o sa se termine foarte bine, finalul e stiut.
- Eu chiar cred ca ultimii noua ani pentru Romania au fost niste ani rai, in care am fi putut sa traim mai bine, sa fim mai demni, sa facem mai multe autostrazi, mai multe scoli, spitale.
- Au fost noua ani de razboaie politice din cauza unui om si a celor din jurul sau. Ii inchidem anul acesta, cei zece ani de regim gresit, antiromanesc, important este ce punem in loc, ce reusim sa construim, pentru ca cei zece ani n-o sa ni-i mai dea nimeni inapoi.
Despre vizita emisarului american Victoria Nuland:
- (Gadea: Propagandistii lui Basescu sunt foarte dezumflati ca vizita emisarului american nu le-a oferit niciun fel de satisfactie, s-a creat o intreaga isterie, ca ati plecat special din tara sa nu o vedeti, de ce nu v-ati intalnit cu ea?) Din doua motive. Sa explicam telespectatorilor dvs, ca propagandistilor lui Basescu le explic degeaba.
- In primul si in primul rand, aveam programata dinainte de Anul Nou o vizita privata in Italia. Am fost trei zile in Italia cu sotia mea, ocazie cu care, insa, m-am intalnit si cu omologul meu, liderul partidului de guvernamant din Italia, pentru ca peste fix o luna, la Roma, va fi congresul Partidului Socialistilor Europeni in care se desemneaza candidatul pentru presedintia Comisiei Europene. Practic, grupul nostru politic va decide peste o luna care e pozitia noastra pentru viitorul Europei. Si e ceva ce ne afecteaza pe toti, pentru ca ce se decide la Bruxelles dupa 25 mai va fi important si pentru Romania.
- Deci, era o vizita pe care o aveam stabilita. M-am intalnit cu Matteo Renzi, cu noul lider. Sunt un pic invidios ca pana acum eram cel mai tanar lider politic din Europa, e mai tanar ca mine cu doi ani si mi s-a parut ciudat, nu sunt obisnuit, in general ceilalti lideri sunt mai mari decat mine, dar e bine ca se schimba generatiile.
- Al doilea lucru: eu stiam care este subiectul principal si de ce dna subsecretar Nuland vine la Bucuresti. Este un subiect important in relatia Romania-SUA despre care am discutat si la ultimul CSAT cu presedintele Basescu, cu sefii serviciilor, e un subiect care e nepublic, confidential si despre care nu putem sa dam detalii in acest moment, insa asupra caruia dl ministru Corlatean este de departe cel mai indrituit – si prin functie, e ministru de externe – prin cunostintele sale diplomatice si discutand cu celelalte institutii ale statului, sa spuna punctul de vedere al Guvernului, un punct de vedere constructiv in relatia romano-americana.
- Deci e foarte bine ca dna Nuland a fost la Bucuresti, e foarte bine ca s-a discutat despre acest subiect important, s-au abordat si altele. Toata nebunia asta ca vine la Bucuresti ca sa certe Guvernul, sa fim seriosi, deja oamenii traiesc intr-o iluzie oarecum fanariota, ca te duci si te plangi si vine cineva. Oamenii din Romania isi decid soarta, si-au decis-o la vot, si-o vor decide in toamna.
- Pozitia dnei Nuland a fost in primul rand extrem de apreciativa la adresa Romaniei. Aici nu e vorba de vreun presedinte, un prim-ministru sau un ministru de Externe, e vorba de noi ca tara si America are si trebuie sa aiba, asa cum avem si noi despre America, o atitudine pozitiva. Iar in rest s-a discutat despre subiectele care erau importante, banuiesc ca in presa dlui Basescu s-a vorbit de altceva, cu atat mai penibil a fost rezultatul pentru ei.
- Da, este vorba de un subiect care tine de raporturile intre Romania si SUA, dar pe care l-am discutat si il vom discuta doar in CSAT, nu pot sa va dau niciun alt indiciu.
- A fost o discutie foarte buna. Repet, ministrul de Externe e absolut normal sa reprezinte Guvernul in aceste relatii si a facut-o foarte bine, chiar l-am si felicitat. A expus un punct de vedere al Guvernului foarte constructiv, inca o data spun, si cred ca asa trebuie sa fie relatiile dintre Romania si partenerii nostri: SUA, UE, Germania, China, la un nivel de normalitate si de parteneriat.
- (Deci nu a fost niciun fel de tensiune, ca ar fi vrut sa se intalneasca dna Nuland cu dvs…) Nici vorba de asa ceva si nici ca am plecat eu. Oricum, am vazut ca ba am fost la schi in Austria, eu nu schiez; ba ca am fost la vanatoare la Balc, sunt cunoscut ca nu agreez vanatoarea. Niste oameni oarecum disperati.
- Apropo de agenda, am trecut in calendar pe 22 decembrie, cu trei asteriscuri acolo, vreau sa merg impreuna cu cat mai multi oameni sa-l ajutam pe Basescu sa-si stranga bagajele.
- Dar pana atunci sunt 350, 340 de zile, m-am uitat cu sotia, cu copiii, care evident sunt principalele victime, cred ca in vreo 300 deja am pus o activitate – o activitate politica, o activitate de guvern, o vizita in strainatate, o vizita in teritoriu, o emisiune la televizor. Sunt un om normal care, sigur, mi-as dori sa petrec cat mai mult timp cu familia, lucrurile pe care le fac publice sunt cunoscute, lucrurile private sunt extrem de normale.
- Deci, cand nu sunt la Guvern sau la vreo vizita externa sau intr-o vizita in tara, sunt cu familia, e foarte simplu. Nu trebuie sa-si faca griji oamenii lui Basescu. De altfel, cred ca presedintele stia unde sunt, ca SPP-ul stie intotdeauna unde ma aflu.
- De altfel astazi, inainte de emisiune, tot o discutie privata am avut cu Crin Antonescu, cu Daniel Constantin, cu ceilalti colegi ai mei din USL. Deci, sunt lucruri pe care le facem publice si alte lucruri, absolut normale, nu e nimic de ascuns, dar poti sa porti o discutie normala fara sa treci asta in programul public.
- Nu era niciun secret. Privat nu inseamna secret.
Despre relatiile externe ale Romaniei:
- (Care este pozitionarea noastra in raport cu SUA, este aceeasi, este de parteneriat strategic special, care este in momentul de fata orientarea pe politica externa? Pentru ca si aici s-au facut tot felul de insinuari ca s-ar fi facut vreo modificare…) S-a facut o modificare, si anume in primul rand orientarea noastra pro-europeana si pro-transatlantica, parteneriatul strategic cu SUA, lucruri pe care toata clasa politica le-a asumat. E o directie buna a Romaniei si in aceasta directie trebuie sa mergem.
- E bine ca suntem membri UE, ca avem un parteneriat strategic cu SUA, sunt lucruri importante care tin de relatia noastra si care, de fiecare data, se pot imbunatati. Nu am vazut presa basista spunand: dle ministru Corlatean, ridicati problema vizelor sau ridicati alte lucruri care, sigur, se pot imbunatati. Pentru romani este important sa stie ca suntem parteneri ai SUA, avem sigur securitate, parteneriat, dar avem ideea vizelor extrem de importanta pentru ei si aceea trebuie sa o discutam, nu cu batut cu pumnul in masa, dar trebuie de fiecare data sa existe.
- La UE – problema libertatii si ridicarii tuturor restrictiilor. Romanii nu sunt mai prejos decat niciun alt cetatean european, orice restrictie se aplica romanilor trebuie aplicata tuturor cetatenilor europeni.
- Deci, astea sunt relatiile importante. Unde e schimbarea? Spre deosebire de presedintele Basescu, care a avut o gandire extrem de ingusta si foarte personala, a zis „ce imi foloseste mie, romanii nu ma intereseaza”, eu cred ca, fiind membra UE, avand parteneriat strategic cu SUA, pentru dezvoltarea noastra in primul rand economica, dar si politica, sa ai relatii foarte bune cu Turcia, de exemplu, este principalul partener comercial al Romaniei, avem schimburi de 6-7 miliarde.
- China, o tara care nu doar importam noi de acolo, dar putem sa exportam. Chiar si cu Rusia, stiu ca e un subiect pe care in general l-au ocolit. Eu vad ca dna Merkel merge si are relatii cu Rusia extrem de importante. Eu zic de faptul ca cu cat avem mai putini adversari, cu atat mai bine pentru Romania. Ca sustinem Moldova, ca avem parteneriat strategic, nimeni nu a pus si nu va pune in discutie aceste lucruri. Daca poti sa fii mai deschis la minte, ca poti sa ai relatii normale cu cat mai multe tari, ca poti sa beneficiezi economic, ca poti sa contezi. Nu intamplator am spus de faptul ca in acest an se decide pentru urmatorii cinci ani cine va conduce Europa, pai e important sa fie cineva care stie Romania, care are o parere echilibrata despre Romania.
- Deci eu vreau, fiind si dintr-o alta generatie, avand si capacitatea de a relationa cu partenerii internationali mult mai mare decat dl Basescu, vreau sa pastrez relatia pro europeana si americana, dar sa deschidem Romania catre cat mai multi parteneri, si asta inseamna investitii, locuri de munca, exporturi, adica fiecare dintre noi sa poata sa beneficieze intr-un fel. Deocamdata, din relatiile noastre externe a beneficiat Traian Basescu, el personal si eventual cativa dintre oamenii lui. Eu vreau sa beneficieze toti romanii.
- Am spus de China, de deschiderea pietei Chinei pentru produsele romanesti, de investitiile chinezesti in Romania. Ba chiar cred ca trebuie sa avem un parteneriat strategic cu China, asa cum are UE. Stiti, UE are un parteneriat strategic. Eu cand am vorbit de faptul ca si Romania trebuie sa aiba un parteneriat strategic, dl Basescu a zis ca ce prostie e asta? Pai, atentie, UE are. Adica cum? Nu e nicio prostie, dimpotriva, e un lucru bun si normal.
- (Deci s-a modificat ceva in politica noastra externa?) Da, am spus, s-a imbunatatit. (Neafectand relatiile pe care le avem cu UE si SUA?) Dimpotriva, adaugand.
- Presedintele Bush a fost la Bucuresti si a zis ca trebuie sa fim poarta intre Europa si celelalte tari din afara Europei. Daca noi putem sa folosim aceasta oportunitate, cum sa nu o folosim! Trebuie sa fim un pod, o capacitate a Romaniei de a gandi la regiune si la ceea ce ne poate aduce. Sigur ca, dimpotriva, nu ca se supara europenii sau americanii, o problema mai putin si un partener puternic in plus este cu atat mai important.
Despre petitia Antenei 3:
- (Gadea: Cum apreciati reactia extraordinara a romanilor cu privire la scrisoarea pe care am redactat-o pentru Obama, Biden si Kerry?) In primul rand vreau sa va felicit, pentru mine nu este o surpriza. Evident ca, daca dl Basescu gaseste o mie de oameni care sa semneze o petitie, dvs gasiti o suta de mii si acesta este raportul. Pana la urma, la referendum a fost 90% contra 10%. Nu-mi fac iluzii ca lucrurile se vor rezolva prin petitii, dar mai cred ca problemele le rezolvam noi, nu o sa le rezolve cei din afara.
- (Gadea: Cum le rezolvam noi, dle prim-ministru? Pentru ca vedem ca se comit in continuare abuzuri, cum le opriti?) Si nici nu vor inceta probabil pana in decembrie, pana cand reprezentantul lor politic, al celor care comit abuzuri, este inca acolo. Sper sa nu fie anchetati cei o suta si ceva de mii de oameni care au semnat petitia, cum au fost cei care au votat la referendum. Nu m-ar mira acest lucru. Daca este asa, semnez si eu repede, ca macar de data asta dl Papici sa nu ma mai ocoleasca, sa ma ia si pe mine, cum i-a luat pe ceilalti.
- Pana la urma, tot acest atac al dlui Basescu si al oamenilor sai, care sunt furibunzi, a pornit de la faptul ca dvs ati descoperit cum de fapt un presedinte isi foloseste functia ca sa se imbogateasca ilicit si imoral, cumparand terenuri si obtinand credite doar el singur dintre toti cetatenii Romaniei. Eu nu cedez, nu am cedat pana acum, cu atat mai mult nu cedez acum cand vad cum se apropie momentul in care sistemul se va prabusi, prin pierderea reprezentantului sau politic fundamental.
- (Dar cand vor fi alegerile prezidentiale? Acest lucru l-ati stabilit?) A fost un subiect pe care l-am discutat astazi informal, maine urmeaza sa luam o decizie, undeva in luna noiembrie, in asa fel incat noul presedinte sa poata intra imediat ce expira, pe 21 decembrie, mandatul dlui Basescu.
Despre legile trimise spre reexaminare:
- Relele impotriva romanilor continua nu doar sub forma abuzurilor invocate de dvs. Vreau sa va spun trei lucruri pe care Basescu le-a facut la sfarsit de an si care ne afecteaza viata noastra a tuturor. A refuzat sa promulge legea privind achizitionarea terenurilor agricole, practic acum orice strain se duce maine si cumpara, nimic nu il impiedica. Am adoptat o lege legata de subventiile pentru energia regenerabila, a respins-o. Eu nu stiu daca are vreun interes privat, daca in afara de terenuri si-o fi cumparat si eoliene, este posibil, o sa aflam la un moment dat. A fost legea parteneriatului public-privat, ne-a retrimis-o.
- Ei, toate aceste lucruri rele evident ca sunt decontate de dl Basescu si de oamenii lui, ca de aia nu vrea nimeni sa ii voteze Miscarea alora, ai lui. Insa evident ca se adauga la nota pe care o vom scrie in decembrie – „10 ani de lupta impotriva Romaniei de catre Traian Basescu”.
- Am discutat astazi, desi e in vacanta Parlamentul, comisiile se vor reuni, vom revota toate aceste legi. Nu mai poate sa le respinga, in maxim 10 zile trebuie sa le semneze. Probabil ca va face din nou circul ala „semnez la 12 noaptea” – o chestie de copil cu probleme, nu om serios. E si o parte buna in tot acest rau, ca oamenii nu uita cine le-a taiat pensia, salariul, cine i-a mintit, cine isi bate joc de ei si isi imbogateste familia. Ei, uite ca are grija Basescu si cu dvs cativa jurnalisti sa aduceti aminte oamenilor de ce trebuie sa-l schimbam.
- (Gadea: Este ingrijorare nationala chestiunea cu faptul ca strainii vin si cumpara teren. Daca n-au reusit sa ne ia Ardealul in alte maniere, sa ni-l ia macar cu bani. Ce se poate face pentru a stopa acest lucru, pentru ca suna infernal?) Nu se va intampla acest lucru. Repet, Parlamentul se va reuni si la 1 februarie avem legea revotata. Dupa care, printr-o presiune publica din partea Guvernului, a Parlamentului, a mass-media si a oamenilor, sa-l obligam pe Traian Basescu sa promulge legea.
Despre alegerile la CSM:
- (Cum interpretati declaratia presedintelui, care a zis in ziua in care s-a votat noua conducere a CSM ca „nu conteaza dom’le cine va fi la CSM, in Justitie sunt patru chei”, si daca domnia sa incearca sa ne explice ca detine aceste chei, cum se numeste aceasta operatiune?) In primul rand, in sfarsit este un caz clar de incalcare a independentei justitiei. Uite, daca chiar vrem sa vorbim de incalcarea independentei justitiei, sa spui „atentie, va dau telefoane, cheile-s la mine”…
- In al doilea rand, isi face curaj, dar isi face degeaba. Evident ca e simplu sa iti dai seama daca ii place conducerea CSM citind gazeta Cotrocenilor, Evenimentul zilei, la cat i-a injurat pe noii sefi de la CSM e clar ca nu ii vrea Traian Basescu. Braveaza, iar intr-adevar acele cozi de topor pe care Macovei, Morar, Papici le-au utilizat evident ca exista inca.
- Dar eu am spus-o tot timpul si o spun: eu nu am nicio problema si nu discut despre justitie. Justitia este si trebuie sa fie independenta. Eu discut despre modul in care Traian Basescu si oamenii lui, cozile lui de topor – Macovei, Morar, Papici – au facut dosare politice si au afectat viata a nenumarati oameni.
- (Nu credeti ca este momentul sa raspunda cine face astfel de abuzuri? De ce nu redacteaza USL, de ce nu voteaza o lege prin care procurorii si judecatorii sa raspunda patrimonial. Sunteti de acord ca acestia sa raspunda patrimonial pentru toate aceste lucruri pe care le savarsesc?) Atentie, nu doar ca sunt de acord, din cate stiu exista o procedura. Important este ca aceasta procedura sa nu cada in cealalta parte. Intotdeauna cand ai un proces cel putin una din parti e nemultumita. Dar cred si o sustin in continuare si sper ca CSM-ul, asociatiile de magistrati sa actioneze.
- Cred ca cel mai mare jaf in Romania a fost cu retrocedarile. In Romania s-a retrocedat de trei ori teritoriul Romaniei, si al Basarabiei, si al Bucovinei si al Cadrilaterului. S-au retrocedat cladiri care n-au fost niciodata ale unui proprietar privat: scoli, spitale, primarii, sectii de politie. Evident ca acolo, in momentul in care vorbim de problemele justitiei, CSM-ul, Inalta Curte, ministrul Justitiei, pe baza legilor adoptate si a celor care eventual trebuie sa fie adoptate, pot sa faca curatenie.
- Asta e un gen de curatenie la care politicul poate participa doar adoptand niste legi, legi bune, europene. Atat timp cat Basescu spune „Justitia e a mea, eu am cheile justitiei” e greu sa facem curatenie
Despre condamnarea lui Adrian Nastase:
- (Va mentineti acele declaratii privind asemanarea cu cazul Timoshenko?) Categoric. Si mai spun o data, ca sa fie foarte clar, nu are legatura cu independenta justitiei.
- Am spus clar ca procesele penale incepute impotriva lui Adrian Nastase au fost incepute de Macovei si Morar, scopul lui Traian Basescu si a clicii lui fiind acela de a ingropa omul politic Adrian Nastase.
- E o realitate. N-am voie sa spun realitati, sa spun lucruri pe care multi romani le gandesc? Ce legatura are cu independenta justitiei?
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a0be75e56298fd1d774993cd2298021d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Despre noul Cod Penal:
- Noul Cod Penal intra in vigoare la 1 februarie.
- Orice articol care afecteaza libertatea de exprimare si libertatea presei va fi abrogat prin Ordonanta de Urgenta.
- Voi discuta cu ONG-urile care sunt articolele care ingradesc libertatea presei.
- CCR a decis ca legea de abrogare a insultei si a calomniei e neconstitutionala.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/c3123d932c89e9acf20765397a3f6080/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Despre Monica Macovei:
- Foarte mult rau a facut doamna Macovei Romaniei, enorm de mult rau. Poate nu ii va mai da nimeni nicio functie. Poate se va face dreptate.
Despre Traian Basescu:
- In 2009 romanii nu l-au ales pe Traian Basescu. Cat sunt in politica voi milita pentru a se afla adevarul.
Despre USL si intalnirea de duminica seara:
- A fost necesar sa ne intalnim si sa spunem cine e dusmanul comun: Traian Basescu. Dusmanul e Traian Basescu si trebuie sa scapam aceasta tara de regimul Basescu.
- Dupa ce am discutat in aceasta seara sunt convins ca vom ramane impreuna pentru a ne atinge acest obiectiv fundamental.
- A fost o intalnire foarte buna in aceasta seara.
- Am discutat in aceasta seara, maine luam niste decizii.
- Am ajuns la concluzia ca adversarul nostru la alegerile din 2014 este Traian Basescu.
- Probabil ca vom merge asa cum am si anuntat de altfel pe liste separate insa mesajul nostru politic si efortul nostru politic va fi comun.
Despre candidatura lui Crin Antonescu din partea USL:
- Nu e nevoie sa facem noi congrese, s-a stabilit ca Crin Antonescu este candidat.
Despre creditul la CEC al Ioanei Basescu:
- Afacerea Nana este cea care a pus definitiv si rusinos capac omului politic Traian Basescu.
- Basescu e singurul roman – sarac. bogat – care a luat credit de la CEC peste limita legala.
- Din decembrie 2014 domnul Basescu poate fi cercetat penal, ati auzit ce a spus doamna Kovesi.
Despre bani si crestere economica in 2014:
- In 2016 – 2017 terminam de platit tot ce a cheltuit Traian Basescu in 2009.
- Eu intotdeauna voi avea curaj sa le spun oamenilor: oameni buni, taxe zero si bani mai multi la sanatate, educatie, nu se poate.
- Am dat mai multi bani la educatie, trebuie sa existe vointa politica.
- Suntem a doua tara din UE ca si crestere economica, cu exceptia Letoniei daca nu ma insel, in 2013.
- In 2014 trebuie sa ramanem peste 2% crestere, sa dea Dumnezeu sa fie 3-4.
- E important cum folosim aceasta crestere, oamenii nu mai vor sa mai traiasca pe cifre.
- Cred ca acciza e o solutie care afecteaza destul de putini oameni, pe care o putem folosi pentru a face bine in sanatate, educatie, autostrazi, care sunt importante pentru noi toti.
- Trebuie sa le spun oamenilor adevarul si trebuie sa le spun ca de undeva trebuie sa vina acei bani.
Despre o eventuala remaniere in 2014:
- Am fost o echipa unita, nu au fost crize in Guvern. Au fost oameni care au plecat dar din alte motive. Apropo de leadership si de capacitatea de a conduce o echipa, vreau sa tin Guvernul cat mai departe de crize politice.
- Eu imi doresc stabilitate. Ca vor fi probabil ministri care se mai schimba e alta problema, nu e nimeni cimemtat acolo. Dar voi face tot ce tine de mine pentru a ii tine pe oameni uniti.
Despre petitia Antena 3 adresata lui Obama:
- Inteleg ca a fost inmanata adjunctului secretarului de stat. Felicitari tuturor celor care au semnat.
- Domnul Gadea, cred foarte tare ca fara a politiza in niciun fel independenta justitiei, trebuie sa discutam. Pana la urma ce e justitia? Nu e o jucarie adusa de acasa de Traian Basescu.
- E vorba de sisteme fundamentale foarte complicate despre care trebuie sa discutam si sa le imbunatatim. Ideea ca nu e voie sa spui… nimic din ce e facut de om nu e perfect. Ideea ce vine cineva si ne baga pumnul in gura – nu aveti voie sa discutati, nu aveti voie sa vorbiti – e o idee tipica totalitara. Ideea e ca e mai rau sa interzici sa discuti despre ceva decat sa discuti chiar si gresit.
- Facem o emisiune in decembrie 2014 la poarta la Cotroceni, in timp ce pleaca cu bagajele (Traian Basescu – n.red.).