Sari direct la conținut

Yasser Arafat avea ciroza hepatica

Yasser Arafat suferea de o ciroză, in pofida faptului că era „un băutor de apă convins”, dar „cauzele decesului său sint multiple”, a afirmat, marţi, săptăminalul francez Le Canard Enchaine, citind surse medicale care „au avut acces la pacientul Arafat şi la dosarul acestuia”, transmite AFP.

Incă de la internarea liderului palestinian in spitalul militar Percy din Clamart, in apropiere de Paris, medicii „au anticipat grave leziuni hepatice” susceptibile de a provoca problemele sanguine, fapt ce a determinat internarea pacientului la secţia de hematologie.

Diagnosticul de leucemie a fost respins rapid, dar medicii au constatat că „ficatul era evident intr-o stare foarte proastă. In limbajul medical curent, a fost vorba despre aşa zisa ciroză «mecanică»”, a precizat Le Canard Enchaine.

„Pentru publicul neavizat, ciroza este sinonimă cu alcoolismul. Dar in acest context, alcoolul este exclus”, explică un medic citat de săptăminal.

Conform Le Canard Enchaine, condiţiile in care Arafat a trăit ultimii trei ani din viaţă nu i-au permis să beneficieze de ingrijirile medicale adecvate stării sale.

„Scenariul cel mai realist este că motivele decesului său sint multiple. Starea de comă a fost provocată de agravarea stării sale hepatice, altfel spus, de ciroză. Toate aceste complicaţii au culminat cu o hemoragie”, conchide publicaţia citat.

De mai multe zile, in rindul opiniei publice palestiniene şi in lumea arabă circulă zvonuri persistente privind otrăvirea de către Israel a liderului palestinian care a decedat, joi, intr-un spital din apropierea Parisului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro