Sari direct la conținut

In prag de campanie, toate partidele au grija de pensionari

HotNews.ro

Majorarea pensiilor a devenit tema favorita in cursa pentru procente electorale. Toate formatiunile politice se intrec in initative legislative care ii vizeaza pe pensionari.

PD a depus, marti, o astfel de initiativa in Senat, cerand procedura de urgenta pentru un proiect de lege care prevede majorarea punctului de pensie pentru anumite categorii de persoane. Si PC trage tare, anuntand prin intermediul proaspatului senator PC Mariu Marinescu ca intentioneaza sa depuna o initiativa legislativa care sa modifice legea pensiilor private.

Democratii vor majorarea punctului de pensie

Democratii au depus o initiativa legislativa care prevede majorarea numarului de puncte pentru pensionarii care au lucrat in grupele 1 si 2 de munca.

Fostul ministru democrat Gheorghe Barbu a explicat ca initiativa prevede ca pensionarii care au lucrat in grupa 1 sa beneficieze de o majorare a punctajului cu 50%, iar cei din grupa 2 – de 25%.

Majorarea este valabila si pentru salariatii care astazi lucreaza in conditii speciale, adica sunt incadrati in grupa 1 sau 2. Conform estimarilor facute de democrati, de acesta modificare ar urma sa beneficeze 1,8 milioane de pensionari.

PC sustinut de Iliescu trage tare sa stranga voturi

Proaspatul membru PC, senatorul Marius Marinescu, coleg de initiative legislative cu Ion Iliescu, a anuntat marti ca intentioneaza sa depuna, impreuna cu senatorul PSD, o modificare a legii pensiilor private care prevede garantarea integrala de catre administratorii societatilor de asigurari a banilor depusi de contribuabili, in prezent in lege nefiind introdusa o astfel de reglementare.

Majorarea pensiilor a fost in acest an pe buzele tuturor politicienilor. La initiativa PSD, Guvernul Tariceanu a aprobat majorarea punctului de pensie incepand cu ianuarie 2008. In ziua votarii motiunii de cenzura, Tariceanu a spus ca intentioneaza sa devanseze cu doua luni termenul de majorare a pensiilor, daca liberalii raman la putere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro