Sari direct la conținut

Romania fierbe: se asteapta temperaturi de peste 38 grade Celsius

HotNews.ro

Avertizarea cu cod galben, emisa de meteorologi, pentru 22 de judete din sudul tarii, a intrat in vigoare. Astfel, au fost avertizate judetele Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta si Bucuresti – Ilfov.

Specialistii sustin ca se vor inregistra, in unele zone ale tarii, peste 38 de grade Celsius. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor, cand temperatura aerului nu va cobori sub 20 grade Celsius.

Cadrele medicale fac cu greu fata numeroaselor solicitari. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a cerut Directiilor de sanatate publica sa mareasca numarul echipajelor si sa extinda programul de lucru. Seceta a afectat 34 de judete, iar Guvernul a declarat stare de calamitate pe mai mult de jumatate din suprafata tarii.

In majoritatea oraselor afectate de caldura, autoritatile au instalat corturi de prim ajutor. Trecatorii primesc apa plata si le este luata tensiunea. Pana in prezent, 19 romani au fost ucisi de canicula, dintre care 11 intr-o zingura zi, potrivit Ministerului Sanatatii.

Citeste si:

  • CFR va introduce restrictii de viteza din cauza caniculei
  • Ion Sandu, director ANM: ”Am putea avea cel mai cald an din istorie”
  • Cum sa ne ferim de canicula
  • Temperaturi extreme si in Bulgaria: pana la 42 grade Celsius
  • ARHIVĂ COMENTARII
    INTERVIURILE HotNews.ro