Sari direct la conținut

PD nu va negocia cu PSD-ul pentru sustinerea motiunii de cenzura

HotNews.ro

Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a anuntat ca formatiunea pe care o conduce nu va avea negocieri cu PSD-ul pentru sustinerea motiunii de cenzura pe care o initiaza la adresa guvernului Tariceanu. Liderul democrat a facut aceste aprecieri intr-un comunicat remis presei, sambata.

„Daca PSD si PNL initiaza negocieri pentru crearea unei majoritati parlamentare care sa asigure stabilitate Guvernului Tariceanu, este un act firesc si asteptat. Transparentizarea relatiei dintre cele doua formatiuni trebuie sa se produca, aceasta fiind si una din ratiunile pentru care Partidul Democrat a initiat motiunea de cenzura”, a precizat Emil Boc, intr-un comunicat dat publicitatii.

De altfel, presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, vineri, ca motiunea de cenzura a PD este inutila, precizand ca aceasta „nu are cum sa treaca in Parlament”. El a adaugat ca astfel de decizii trebuie luate dupa ce se termina rundele de consultari intre presedinte cu partidele parlamentare si intre premier si partidele parlamentare.

Social-democratul a explicat ca motiunea PD perpetueaza prezenta actualului guvern pana in sesiunea parlamentara viitoare, pentru ca exista doar o motiune pe sesiune. Potrivit Constitutiei, senatorii si deputatii care au initiat deja o motiune de cenzura care a fost respinsa nu mai pot initia inca o motiune in aceeasi sesiune parlamentara.

Tot vineri, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ca a returnat din nou motiunea de cenzura grupurilor PD, pentru a completa lista cu semnaturi.

Birourile Permanente reunite urmeaza sa decida, luni, daca motiunea initiata la adresa guvernului Tariceanu este depusa regulamentar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro