Sari direct la conținut

Statutul Alro – modificat anterior privatizarii in favoarea actionarului minoritar

Privatizarea Alro Slatina s-a facut dupa ce Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Patrimoniului Statului (APAPS) condusa la acea data de Ovidiu Musetescu a pregatit cu grija „terenul”. Constatarea a fost facuta de Autoritatea de Control a Guvernului (ACG) in urma derularii in 2006 a unui control pe tema privatizarii acestei companii.

Potrivit sefului ACG, Emanoil Negut, anterior privatizarii, statu?tul Alro Slatina a fost modificat in favoarea actionarului minoritar si in defavoarea potentialilor investitori.

„La acea data, APAPS a modificat in statutul societatii modalitatea de vot pentru luarea unor decizii, in sensul ca nu mai era nevoie de o majoritate de 2/3, deciziile putand fi luate cu majoritate simpla, ceea ce a avantajat actionarul mino?ritar (Marco Inter?national, n. red.)”, a declarat Emanoil Negut.

Pe langa aceasta modificare de statut, ACG a mai depistat „lipsa competitiei in procesul de privatizare al SC Alro SA”, lucru care in mod evident a favorizat, din nou, actionarul minoritar-dornic sa devina majoritar.

Integral in Gandul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro