Sari direct la conținut

Piturca este multumit partial de lotul Romaniei

Gardianul

Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, nu este multumit in totalitate de jucatorii pe care ii are la dispozitie pentru dubla din preliminariile lui Euro 2004, cu Olanda si cu Macedonia.

„Sunt multi jucatori care revin dupa accidentari sau dupa perioade lungi in care nu au mai facut parte din familia tricolora”, a spus Piturca, dintre jucatorii la care s-a referit fiind mentionati Cristi Chivu, Viorel Moldovan si Cosmin Contra. Intrebat de ce nu au fost convocati Florin Cernat si Paul Codrea, tehnicianul a raspuns taios: „Pentru ca asa am considerat eu”.

Despre inchizatorul lui AC Torino, selectionerul a spus ca nu are de ce sa fie dezamagit pentru ca nu a primit telegrama de convocare. „Codrea a fost urmarit de Iovan in ultima etapa. Il avem in vedere pe viitor”, a declarat Piti, care s-a declarat fericit pentru reusitele lui Gheorghe Craioveanu din campionatul Spaniei.

Referindu-se la adversarii de sambata, antrenorul „tricolorilor” a considerat ca punctul forte al Olandei este forta grupului: „Sunt jucatori foarte disciplinati tactic. Participa si la faza defensiva, si la cea de atac”. Piturca a lasat sa se inteleaga fapul ca Nicolae Mitea ar putea fi lasat la echipa de tineret: Mitea este un caz mai special.

A jucat la echipa de club numai o jumatate de ora din ultimul meci. El si Plesan inseamna viitorul. Dintre jucatorii care au raspuns prezent, ieri, la „Casa Fotbalului”, Mirel Radoi a marturisit ca a simtit unele dureri in partida cu Villarreal, din optimile Cupei UEFA, insa el va fi refacut pana la ora meciului cu „Portocala mecanica”.

Lotul Nationalei pentru partidele cu Olanda si Macedonia

Portari: Lobont (Ajax), Popa (Poli Timisoara); Fundasi: Contra (Poli Timisoara), Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin (toti Steaua), Chivu (AS Roma), Iencsi (Spartak Moscova), Rat (Sahtior Donetk) – Fl. Petre (Dinamo), Galca (Almeria), D. Munteanu (Steaua), Pancu (Besiktas), Mitea (Ajax) – Ad. Ilie (FC Zurich), G. Bucur (Sportul Studentesc), A. Cristea, Oprita (ambii Steaua), V.

Moldovan (Poli Timisoara).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro