Sari direct la conținut

600 de angajati ai institutiilor de cultura urmeaza sa fie disponibilizati. Ministrul Culturii: Masura e una de solidaritate, reducerile de cheltuieli sunt mici

HotNews.ro

Peste 600 de angajati care lucreaza in institutii de cultura din intreaga tara urmeaza sa fie disponibilizati, o hotarare in acest sens urmand sa fie aprobata saptamana viitoare, potrivit ministrului Kelemen Hunor. Ministrul Culturii si Patrimoniului National spune insa ca „Este vorba de solidaritate, reducerile sunt mai mici fata de alte domenii”. El a adaugat ca „Am incercat sa limitam aceste reduceri cat mai mult, pentru ca nu aici faci o economie uriasa”, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a admis ca disponibilizarea a 638 de salariati din domeniul culturii, prevazuta in proiectul unei Hotarari de Guvern initiate de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, inseamna o economie mica, de peste doua milioane de lei, adaugand ca nu prin disponibilizari se pot face economii mari.

Hunor Kelemen a mai precizat marti ca nu va disponibiliza din angajatii ministerului, pentru ca aici sunt deja doar 119 salariati, ”sub limita”, potrivit ministrului.

Ministrul Culturii a facut aceste declaratii marti, cu prilejul unei vizite la Sibiu, unde a discutat cu primarul Klaus Johannis despre candidatura Sibiului la UNESCO pe pozitia deja obtinuta de Sighisoara.

Hunor Kelemen s-a intalnit si cu reprezentanti ai conducerii Muzeului National Brukenthal, unde recent a avut loc un protest al angajatilor, nemultumiti de reducerile salariale si unde directorul general este interimar.

Directorul Muzeului National Brukenthal, profesorul Sabin Luca, a avertizat in repetate randuri ca, daca va fi nevoit sa dea oameni afara, va trebui sa inchida unele sectii ale muzeului pentru public, din motive de securitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro