Sari direct la conținut

Incepe pelerinajul anual de sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou

HotNews.ro

Manifestarile prilejuite de pelerinajul cu ocazia sarbatorii Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, incep joi, la ora 11.00, cu procesiunea Calea Sfintilor cu moastele Sfantului Dimitrie, pe Bulevardul Regina Maria.

O alta procesiune va porni tot de la ora 11.00, de la Biserica Sfantul Spiridon Nou, cu moastele Sfantului Mare Mucenic Artemie, general in armata Imparatului Constantin cel Mare. Moastele vor fi aduse de la manastirea Caldarusani, din apropierea Bucurestilor.

Cele doua procesiuni se vor intalni la Sfanta Cruce din piatra de la baza Colinei Patriarhiei, unde la orele 11.30 va avea loc intampinarea icoanei facatoare de minuni a Sfintei Imparatese Elen.

Cele doua icoane, impreuna cu moastele Sfantului Mare Mucenic Artemie si ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, vor fi aduse in procesiune pana la podiumul special amenajat in apropierea Catedralei Patriarhale, unde vor fi intampinate de catre patriarhul Daniel si, apoi, vor fi asezate spre inchinare intr-un baldachin.

Sambata, de sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, Sfanta Liturghie va fi oficiata de mitropolitul Corintului.

Duminica, de sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, intre orele 6,30 si 8,00, in Catedrala Patriarhala va fi oficiata Sfanta Liturghie pentru credinciosii care doresc sa se impartaseasca.

La ora 9,30, patriarhul Daniel va oficia Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de ierarhi ortodocsi din tara si strainatate, preoti si diaconi, pe podiumul de langa Catedrala Patriarhala, informeaza Patriarhia Romana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro