Sari direct la conținut

Actionarul majoritar al firmei Bradet: Nu cred ca fabrica se poate reabilita in urma incidentului cu E-coli. Ce afaceri mai are patronul

HotNews.ro

Firma Lactate Bradet din judetul Arges, care produce branza de vaci depistata de autoritati ca fiind infestatata cu bacteria E-coli, este detinuta de Marius Nicolae Badea si de Gabriela Carmen Roman, ambii din Pitesti.

Badea (44 de ani) a decalarat, intr-o conferinta de presa, la Pitesti, ca materia prima provine de la doua ferme moderne de vaci, una din Arges si una din Dolj, iar intreaga cantitate de lapte este pasteurizata dupa intrarea in fabrica.

In plus, analizele probelor de lapte si analizele medicale ale angajatilor au fost intotdeauna conforme, a sustinut Badea, citat de Agerpres.

„Contaminarea poate sa fie ori cu apa, care impinge produsele in procesul de fabricatie, fie in manipulare, la noi, fie in magazinul de desfacere. Nu sunt in masura sa acuz nici magazinele, dar va asigur ca la noi igiena este maxima”, a spus Marius Badea.

„Am investit masiv si am incercat sa facem o fabrica moderna, la capacitatile si la posibilitatile noastre si toate controalele care au fost la fabrica au dovedit ca ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultima generatie. Sunt convins ca am luat toate masurile pentru a evita orice contaminare in produsul nostru finit. Din pacate au aparut aceste speculatii, aceste analize care sunt partiale, nu putem trage o concluzie definitiva”, a ai spus el.

Omul de afaceri s-a declarat sceptic in privinta revenirii fabricii pe piata, in urma acestui incident. Firma Bradet fusese infiinata in anul 2001.

„Eu nu cred ca se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut si trebuie sa te desparti de el la un anumit moment”, a spus omul de afaceri.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Aleimentelor (DSVSA) Arges a depistat bacteria E-coli in probe din branza de vaci produsa de Bradet Curtea de Arges. Daniel Lupu, de la DSV Arges, a declarat, pentru B1 TV, ca bacteria E-Coli descoperita in branza care provenea de la Bradet nu are nicio legatura cu moartea a 3 bebelusi din judetul Arges.

Marius Badea detine aproape 55% din fabrica Bradet, iar asociata sa, Carmen Roman, restul de 45%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Marius Badea mai este actionar in firmele de paza si protectie Quartz Securuty Controls si Magnum Security Team, alaturi de un alt om de afaceri argesean, Cantemir Constantin Merchetiuc.

Quartz Security Controls a castigat in 2009 un contract de transport valori, in cuantm de 6.400 de lei, cu Registrul Comertului, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

De-a lungul timpului, Marius Badea a fost actionar la mai multe firme, radiate intre timp: Eko Pitesti, Intercont Electronics, Intercont Instal Confort, Media Comunications, Nadco Rotrade, Nimar Alex Com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro