Sari direct la conținut

Misterul furtului de 70 de tone de floarea-soarelui de pe un câmp din Ialomița

HotNews.ro
Floarea soarelui, Foto: Angel Luis Ojeda, Dreamstime.com
Floarea soarelui, Foto: Angel Luis Ojeda, Dreamstime.com

Polițiștii din Ialomița au deschis o anchetă după ce hoții au recoltat o cantitate uriașă de circa 70 de tone de floarea-soarelui de pe un câmp care aparține unei ferme din localitatea Ciochina, relatează Agrointel. Paguba s-ar ridica la peste 40.000 de euro, estimează proprietarii fermei.

Angajații fermei se pregăteau după mini-vacanța de Sf. Maria să recolteze cultura de floarea-soarelui de pe cele 30 de hectare când au avut neplăcuta surpriză că cineva deja le-a luat-o înainte și au strâns deja cerealele.

„Pe 16, când m-am întors la muncă după sărbători, am venit în jurul orei 11 şi jumătate să vedem dacă avem condiţii pentru camion, pentru recoltat şi, când am văzut situaţia asta pe care o vedeţi în câmp, 30 de hectare recoltate de altcineva, nu ştim de cine, paguba mare, s-a făcut plângere la Poliţia locală din Ciochina, apelam la toate persoanele şi toate autorităţile, pentru că, pentru 30 de hectare trebuie să fie un grup organizat care a făcut asta”, a declarat Antonio Galvao, şeful fermei, pentru Știrile ProTV.

Administratorul fermei exclude varianta ca un vecin de parcelă să fi făcut din greșeală recoltarea și că totul pare calculat, ținând cont de momentul și modul în care a fost făcută.

Floarea-soarelui a fost recoltată din mijlocul câmpului de pe aproximativ 30 de hectare iar ferma estimează că hoții au plecat cu 70 de tone de floarea-soarelui.

Proprietarii fermei cred că hoții au folosit mai multe combine și camioane pentru a fura o cantitate atât de mare de floarea-soarelui.

Polițiștii din Ialomița au deschis un dosar penal pentru furtul neobișnuit, potrivit G4Media.

  • ”La data de 17 august a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciochina au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Popești-Leordeni, reprezentant al unei societăți agricole, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras, prin recoltare aproximativ 30 de hectare de floarea-soarelui. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar în urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de aproximativ 30 de hectare, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 225.000 de lei.
  • În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, se arată într-un comunicat al IPJ Ialomița.

Proprietarii fermei au apelat și la locuitorii din Ciochina să îi ajute cu informații dacă au văzut ceva suspect în zona de unde s-a făcut recoltarea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro