Sari direct la conținut

Traian Basescu: Vineri iese raportul de monitorizare pe justitie. Aveam nevoie ca de aer de cazul Pasat in justitie si sa inlaturam suspiciunile ca avem un CSM lipsit de credibilitate

HotNews.ro

„Ca tot romanul, si eu am destul de putina incredere in partide si cazul Pasat este un exemplu. M-am dus, am rugat principalul partid responsabil, nu s-a intamplat nimic. E adevarat, nu aveau numarul de voturi necesare, dar sunt intr-o alianta. Vineri iese raportul de monitorizare pe justitie. Aveam nevoie ca de aer de cazul Pasat in justitie si sa inlaturam suspiciunile ca avem un CSM lipsit de credibilitate. Aceste cazuri pot avea cel mai dur efect. In vara, pentru ca a cazut legea ANI, s-a formulat: lipsa de vointa politica in lupta impotriva coruptiei. In raport nu se spune ca PDL-ul a avut 12 oameni lipsa, ci ca Parlamentul blocheaza lupta impotriva coruptiei”, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la Radio Romania Actualitati.

„Lucrurile acestea, fie ca e cazul Pasat, fie ce s-a intamplat cu CSM-ul, iti reduc increderea ca ai un partener alaturi de care sa mergi mai departe. Am incredere ca pana la urma miscam lucrurile, solutia este sa fim toti responsabili”, a adaugat seful statului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro