Sari direct la conținut

Tunisia l-a eliberat pe fostul premier libian, in ciuda unei cereri de extradare formulata de Libia

HotNews.ro

​Un tribunal din Tunisia a decis eliberarea lui Al-Baghdadi Ali al-Mahmoudi din inchisoare, in ciuda unei cereri de extradare formulata de autoritatile din Libia, relateaza Reuters.

„Curtea a decis sa il elibereze din inchisoare”, a declarat avocatul sau, Mabrouk Korchid.

Mahmoudi a fugit din Libia in Tunisia imediat ce conducerea lui Gaddafi s-a prabusit in august si a intrat in greva foamei, ca reactie la cererea de extradare pe numele sau.

Intr-un interviu luat de Reuters luna aceasta prin intermediul avocatului sau, Mahmoudi a declarat ca nu a fost implicat in represiunea practicata de regimul de 42 de ani al lui Gaddafi si ca vrea sa coopereze cu guvernul interimar aflat acum la putere in Libia.

Mahmoudi, premier incepand cu 2006, era cel mai important membru al administratiei lui Gaddafi aflat in detentie. In timpul razboiului civil de anul acesta, el a sustinut mai multe informari oficiale televizate in care il apara pe Gaddafi si acuza NATO de uciderea intentionata a civililor.

Avocatul sau a sustinut in tribunal ca viata lui va fi in primejdie daca il vor extrada in Libia.

Un alt tribunal a ordonat eliberarea lui inca din septembrie, dupa ce initial a fost arestat pentru intrare ilegala in tara, insa a ramas in detentie la solicitarea autoritatilor post-Gaddafi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro