Sari direct la conținut

Accidentul aviatic in care au murit toti membrii unei echipe de hochei din Rusia a fost cauzat de o eroare umana – oficial​i

HotNews.ro

​Prabusirea avionului rusesc Yak-42 in luna septembrie care a dus la moartea tuturor membrilor echipei de hochei Lokomotiv a fost cauzat de piloti fara experienta, care au franat la decolare, au anuntat anchetatorii miercuri, potrivit RIA Novosti.

„Decizia luata de pilot asupra vitezei de decolare – 190 km/h – a fost cu 20 de km/h mai mica decat cea necesara pentru decolarea propriu-zisa a unei greutati de 54 de tone si al unui regim nominal de putere al motoarelor”, a declarat seful comisiei tehnice MAK, in cadrul unei conferinte de presa de la Moscova.

Potrivit acestuia, unul dintre piloti a apasat pe pedala de frana in timpul decolarii, insa nu se stie care este vinovat de acest fapt.

Anchetatorii au stabilit de asemenea ca niciunul dintre piloti nu era apt la acel moment pentru a decola: unul avea urme de sedativ in sange si celalalt suferea de o boala care ii afecta capacitatile motorii.

Echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl a disparut practic de pe harta sportului mondial, jucatorii (mai putin Alexander Galimov, care a decedat la spital) si staff-ul tehnic al formatiei murind in tragicul accident din 7 septembrie in care si-au pierdut viata toti cei 35 de pasageri si 7 dintre cei 8 membri ai echipajului.

Printre cei disparuti se aflau Jan Marek, Karel Rachunek, Josef Vasicek (toti cehi, campioni mondiali), Pavol Demitra (slovac, a evoluat in NHL) si Stefan Liv (suedez, campion olimpic).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro