Sari direct la conținut

Presedintele Ungariei: Maghiarii nu s-au impacat cu amintirea Tratatului de la Trianon

HotNews.ro

Tratatul de pace de la Trianon, prin care doua treimi din teritoriul Ungariei au fost cedate unor tari vecine, este o amintire cu care ungurii nu au reusit inca sa se impace, a declarat marti presedintele ungar Janos Ader, cu prilejul Zilei Coeziunii Nationale, transmite agentia de presa ungara MTI, citata de Agerpres.

Oricine ignora aceasta trauma si „se face ca nu aude vocile tinerilor maghiari care traiesc in alte tari” ori poarta o campanie impotriva dublei cetatenii „nu este un om de buna credinta”, a declarat seful statului, la o intalnire cu tineri etnici maghiari.

Janos Ader le-a oferit vizitatorilor sai – 38 de elevi de scoala generala din comunitati maghiare din Slovacia, Ucraina, Romania, Serbia si Austria – un tur al palatului prezidential Sandor si le-a multumit parintilor si profesorilor acestora pentru faptul ca ajuta tanara generatie sa-si mentina identitatea nationala si cultura si traditiile maghiare.

Parlamentul ungar a declarat ziua de 4 iunie Zi a Coeziunii Nationale in anul 2010, in amintirea semnarii tratatului de pace de la Trianon, la 4 iunie 1920, mai mentioneaza MTI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro