Sari direct la conținut

Marea Britanie: Guvernul anunta o crestere de 3% a salariului minimin, cu doua luni inaintea alegerilor parlamentare

HotNews.ro

Salariul minim in Marea Britanie va creste cu 3% din luna octombrie, cea mai importanta majorare a pragului salarial dupa 2008, a anuntat guvernul de la Londra marti, cu mai putin de 2 luni inaintea alegerilor parlamentare, informeaza AFP.

Salariul de baza va fi astfel majorat la 6,7 lire pe ora (9,4 euro), de la 6,5 lire cat este la ora actuala. Este vorba despre cea mai importanta majorare in termeni reali (exceptand efectul inflatiei) din ultimii 7 ani, de care ar urma sa beneficieze 1,4 milioane de angajati din Marea Britanie.

Cabinetul conservatorului David Cameron, care guverneaza in coalitie cu liberal-democratii, urmeaza astfel recomandarile facute luna trecuta de catre Comisia pentru salariul minim.

Conservatorii (de dreapta) se afla cot la cot cu laburistii in sondajele de opinie dinaintea alegerilor legislative din data de 7 mai, in care liderul laburist Ed Miliband va incerca de obtina postul premierului David Cameron.

Partidul lui Miliband a denuntat austeritatea bugetara si scaderea puterii de cumparare, acestea fiind principalele teme ale campaniei sale.

Salariul minim al angajatilor tineri va creste, de asemenea, de la 3,79 lire pe ora la 3,87 lire pe ora pentru persoanele cu varste intre 16 si 17 ani, si de la 5,13 lire la 5,3 lire pe ora pentru cele cu varste intre 18 si 20 de ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro