Sari direct la conținut

Deutsche Bank, somata de procurorul special Muller sa ii furnizeze documente privind legaturile cu Donald Trump

HotNews.ro
Robert Mueller, la Bucuresti, Foto: Agerpres
Robert Mueller, la Bucuresti, Foto: Agerpres

Deutsche Bank a fost somata de procurorul special insarcinat cu ancheta privind dosarul rusesc sa ii furnizeze documente legate de legaturile sale cu Donald Trump si familia sa, potrivit cotidianului Handelsblatt si Bloomberg, citate de AFP.

Aceasta cerere a fost facuta in urma cu mai multe saptamani si va fi onorata de banca germana careia imperiul imobiliar al lui Trump – condus in prezent de cei doi fii ai presedintelui american – datoreaza circa 300 de milioane de dolari, a precizat Bloomberg, citand o sursa care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

„Deutsche Bank coopereaza mereu cu autoritatile din toate tarile”, a precizat un purtator de cuvant.

Democratii din Congresul american cer de luni de zile ca banca sa le puna la dispozitie documente privind legaturile financiare cu familia Trump, pentru a vedea daca exista o conexiune cu Rusia, dar institutia financiara a refuzat pana in prezent, afirmand ca ar fi ilegal.

Robert Mueller, un fost director al FBI, a fost insarcinat in mai de ministerul Justitiei sa conduca ancheta privind ingerinta ruseasca in alegerile prezidentiale din 2016. Statutul de procuror special ii ofera o mare independenta si puteri extinse.

In ultimele saptamani, au fost facute si primele inculpari in acest dosar, dar pentru alte aspecte decat o intelegere ascunsa cu Rusia.

Mueller a dat o mare lovitura vineri dupa ce si-a asigurat colaborarea in ancheta a fostului consilier pentru securitate nationala al presedintelui, Michael Flynn.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro