Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Cea mai mare parada gay din lume a avut loc duminica, la Sao Paolo

HotNews.ro

Aproape 3 milioane de homosexuali si simpatizanti ai acestora au defilat, duminica, pe bulevardul principal din Sao Paolo, anunta AFP. Organizatorii spun ca parada gay anuala din Sao Paolo este cea mai mare din lume, depasindu-le pe cele de la San Francisco si Sidney.

Click pe poza pentru galerie foto.

Participantii la parada au defilat imbracati in culori vii, pe ritmuri de muzica tehno. Parada gay din acest an a avut insa si o dimensiune politica, adoptand tema „Votati impotriva homofobiei!”, in contextul in care, in luna octombrie, in Brazilia sunt programate alegeri prezidentiale.

198 de homosexuali au fost omorati, anul trecut, in Brazilia, in atacuri homofobe, in ciuda faptului ca grupurile pentru drepturile omului spun ca societatea din aceasta tara este una deschisa fata de homosexualitate.

Parada gay de la Sao Paolo are loc anual, incepand din 2007, si este considerata cea mai mare din lume, depasindu-le pe cele de la San Francisco si Sidney. Manifestarea este finantata de Guvern si sponsorizata de compania de stat Petrobras.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro